•  

    pokaż komentarz

    Program ustawiony i wyreżyserowany. Nie wiem, czym się podniecać

  •  

    pokaż komentarz

    Nie lubię tej baby bo czasami jej pomysły są mega debilne np bar sałatkowy w bemarach, podawanie pomidorowej w słoikach. Z restauracji, której nie sprzedała na F. Jest syf, słabe jedzenie i toaleta przy kuchni....
    Jeszcze w życiu nic bardziej obleśnego nie spotkałem. To bardziej pajac gastronomii niż poważna osoba.

    •  

      pokaż komentarz

      @kisiel_truskawkowy: Ona pojęcia nie ma o gotowaniu, co widać, słychać i czuć. Pomijam już fakt, że z takimi kudłami nie wchodzi się do restauracyjnej kuchni. Ciekawe, co na to sanepid?

    •  

      pokaż komentarz

      Nie lubię tej baby bo czasami jej pomysły są mega debilne np bar sałatkowy w bemarach, podawanie pomidorowej w słoikach.
      @kisiel_truskawkowy: Czasami? Przecież całe te jej rewolucje sprowadzają się do rzucania losowymi pomysłami, które nijak nie uwzględniają specyfiki miejsca. Osiedlowy bar "U babci Zofii" nastawiony na catering? No to od dzisiaj nazywacie się [Random Name Generator] Lawendowe Łąki Prowansji i będziecie serwować wykwintne dania z Francji. Wprawdzie nie znajdziecie na to rynku zbytu, a stara nazwa miała dla Was znaczenie sentymentalne, ale mam to gdzieś. A i salę przerabiamy na zasadzie "było minimalistycznie - będzie Bizancjum, było Bizancjum - będzie minimalistycznie", jaka ja genialna.

      Ona pojęcia nie ma o gotowaniu, co widać, słychać i czuć. Pomijam już fakt, że z takimi kudłami nie wchodzi się do restauracyjnej kuchni. Ciekawe, co na to sanepid?
      @slx2000: Ot gastronomiczna celebrytka, która zna dosłownie kilka sztuczek. Odpal sobie starsze odcinki, na zmianę "jak się robi masło klarowane" i "do wędzenia drewno liściaste". Do tego robi na odwrót niż mówi. Innych krytykuje za to, że przychodzą jak na bankiet, a nie jak do kuchni, a sama z tipsami i trwałą ondulacją zagląda do garów. No i tłumaczy, że menu ma być krótkie i rozsądnie wycenione. U Fukiera jest na odwrót. Dań na kilka stron, a tatar po 40 złotych (╯°□°)╯︵ ┻━┻

      Podobną wydmuszką jest jej koleżanka z MasterChef, Ania Starmach. Skończyła jakaś tam szkołę kucharską w Paryżu i to na tyle z jej kompetencjami. No dobra, ma jeszcze dzianych starych ( ͡º ͜ʖ͡º) Obejrzałem kiedyś jej autorski program, Pyszne 25 i nie chcę być niemiły, ale byle blogerka kulinarka jest lepsza. Ta to nawet porządnie pokroić cebulę nie umiała ¯\_(ツ)_/¯

    •  

      pokaż komentarz

      @kisiel_truskawkowy: Czasami nie wypali, ale byłem w bodajże 3 restauracjach, które przeszły rewolucje i naprawdę było spoko. Są i takie, które otwierają się w innych miejscowościach, bo jest takie wzięcie, więc nie jest tak źle, niektórzy po prostu nie nadają się do tego biznesu, ona wskazuje drogę, a co z nią zrobią właściciele to już od nich zależy.

    •  

      pokaż komentarz

      Wprawdzie nie znajdziecie na to rynku zbytu, a stara nazwa miała dla Was znaczenie sentymentalne, ale mam to gdzieś.

      @Nicolai: mnie najbardziej rozp$$??$#a inna rzecz. Restauracja serwuje oryginalne włoskie potrawy? "Polacy nie są przyzwyczajeni, trzeba spolszczyć!". Restauracja podaje nieoryginalne włoskie potrawy? "Nikt nie przychodzi, bo oszukujecie ludzi! Ma być jak we Włoszech!"

    •  

      pokaż komentarz

      @Nicolai: Nazwanie Le Cordon Bleu jakąś tam szkołą kucharską xDDD

    •  

      pokaż komentarz

      @slx2000: też sterowany przez starozakonnych to jest ok.

    •  

      pokaż komentarz

      @TomdeX: Tylko pytanie jak te przybytki radziły sobie przed rewolucjami? Rzeczywiście był syf, kiła i mogiła jak tapirowana blondzia pokazywała czy może brakowało im tylko rozgłosu? No właśnie... Ja na ten przykład znam LeoLibrę z Gniezna od dawna. Jedzenie dobre, obsługa też, ogólnie to byli popularni w okolicy, ale właścicielom zachciało się reklamy, więc zawołali Gesslerkę. Ta powiedziała, że wszystko do kitu i zmieniła nazwę na "Dwór Dzika Kaczka" (WTF), a oni po wszystkim... wrócili do starego szyldu.

      @klcn123: Też to zauważyłem. Najlepiej jak jej się trafi knajpa z prawdziwym Hiszpanem, a ta nie daje za wygraną i wmawia mu, że nie robi prawdziwej kuchni włoskiej (╯°□°)╯︵ ┻━┻ Najlepiej jak opieprzyła Chińczyka za używanie glutaminianu. Nie chcę się czepiać, ale u Azjatów jest to przyprawa nadająca smaku umami. I taka to z niej ekspertka.

      Ogólnie to w jej rewolucjach rzeczowości za grosz. Zamiast tego sztampa. Dosłownie kilka punktów do odbębnienia w każdym odcinku, niezależnie od tego mają miejsce w przydrożnej knajpie czy stołecznej sali bankietowej. Jak słusznie zauważyłeś, często się to sprowadza do "na odwrót niż jest". Na takiej zasadzie to i małpa mogłaby przeprowadzić "rewolucje".

      Że widzowie tego nie dostrzegają? Że też nie zastanowili się jak to możliwe, że przez 18 sezonów ani razu nie trafiła się restauracja, w której nie byłoby syfu. Nawet jeśli wziąć poprawkę na to, że dobrze prosperujące knajpy do niej się niezgłaszają to i tak jest to statystycznie niemożliwe. Wydawałoby się, że każdy lokal to osobna historia, ale u niej nie... powtarzalność jak w Scooby Doo.

      @Bartoni: Tak, wiem... to jest jakaś tam elitarna szkoła, ale to nie znaczy, że każdy po Le Cordon Bleu to wielki kucharz. Tak samo jak Harvard nie zrobi z Ciebie z miejsca genialnego prawnika. Poza tym jaką ocenę ona skończyła ten przybytek? I czy widziałeś te jej programy kulinarne? Dla mnie to nic wielkiego. Po prostu...

    •  

      pokaż komentarz

      @TomdeX: ja z żoną akurat miałem pecha- w Gdańskim "śledź i chleb" podali nieoczyszczone krewetki--to tak jak byś dostał kurczaka z flakami... A w Warszawskim Araracie dostałem smierdzący kawałek mięsa- zapach spowodował prawie odruch wymioty. Polecasz jakieś faktycznie dobre?

    •  

      pokaż komentarz

      @kisiel_truskawkowy: Bazylia i Oregano w Poznaniu, Golonka w pepitkę w Ostrowie Wielkopolskim i gorąca kiełbasiarnia w Łodzi. To ta trójka w której jadłem i mi smakowało.

    •  

      pokaż komentarz

      @TomdeX: Potwierdzam, gorąca kiełbasiarnia daje rade, zwłaszcza zupa solianka i świetne pieczywo.

    •  

      pokaż komentarz

      @slx2000:
      Sypiam i jadam w wielu dobry hotelach i jak się pytam tam kucharzy, czy wg nich ona zna się na kuchni, nie mają wątpliwości że ma wielką wiedzę. No ale jakiś anonimowy wykopek powiedział, że gówno wie i zbiera plusy, więc pewno ma rację ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    •  

      pokaż komentarz

      @Nicolai: była taka jedna knajpa. Warszawski Ursynów, gruzińska restauracja Guamajaros. Magda weszła tam, niczego nie chciała zmieniać, wiec program był w sumie o niczym. Troche taka laurka wyszła. Ale knajpa na prawdę dobra i na pewno zyskała potrzebnego rozgłosu, bo potem były w niej tłumy.

      @27er: ale na czym zna się Gesslerowa? Może na prowadzeniu restauracji jako manager, ale na pewno nie na gotowaniu. Zobacz co ona robi w tych programach - wszystko ma przygotowane, tutaj zamiesza w garze, tam sypnie przyprawą, czasami wleje wino, a potem próbuje. Ot i całe jej gotowanie w tym programie.

    •  

      pokaż komentarz

      ale na pewno nie na gotowaniu. Zobacz co ona robi w tych programach - wszystko ma przygotowane, tutaj zamiesza w garze
      @sowiq:
      Tak na gotowaniu, to że ty widzisz zamieszanie w garze, to tylko sposób realizacji programu. Nie musi tam stac 5h przy garach, by pokazać, że potrafi, bo to nie program, gdzie ona ma coś udowadniać dziecko.
      Nie dosyć, że swoje przekonanie opierasz na niczym, to nawet nie rozumiesz idei tego programu.

    •  

      pokaż komentarz

      @27er: No ale widziałeś, żeby kiedykolwiek coś ugotowała, czy nie? Bo kucharz, który zna się na rzeczy po pierwsze nie używa noża w taki sposób jak ona, a po drugie nie wchodzi do kuchni z tak rozpuszczalnymi włosami i mnóstwem biżuterii.

      dziecko

      Chciałbym :)

    •  

      pokaż komentarz

      No ale widziałeś, żeby kiedykolwiek coś ugotowała, czy nie?
      @sowiq:
      Kuźwa człowieku, mówiłem ci, że najlepsi kucharze pracujacy w dobrych hotelach, którzy mieli z nią kontakt, wyraxnie mówią, że potrafi gotować. Poza tym zrozumim dziecko, że kucharz na pewnym poziomie będący szefem kuchni w zasadzie już prawie nie gotuje, tylko pilnuje innych i smaku.
      Nie mówiąc już o tym, że jesli już kogoś czego nauczyć, to ten ktoś musi SAM to zrobić! Dlatego nie musi i nie poiwnna stac 5 h nad 30 litrami jakiejś j%$!nej zupy. Ale każdy matoł który która jedyne co w zyciu zrobił, to jajecznica, zabiera się za jej ocenianie XDDDDDDD

    •  

      pokaż komentarz

      @27er: ale wiesz, że znać się na kuchni (tzn. np. być smakoszem, krytykiem, managerem) to zupełnie co innego niż być kucharzem albo umieć samodzielnie gotować, nie? Bo wg. mnie Gesslerowa zna się na kuchni, ale jako konsument i manager. Nigdy nie słyszałem, żeby mówiła o sobie, że jest kucharzem. W niektórych odcinkach Rewolucji, kiedy trzeba było wspomóc kuchnię, zapraszała swojego kucharza do pomocy.

      Ale ok, niech będzie po Twojemu. Gesslerowa jest super kucharzem. Możesz napisać w jakich restauracjach była szefem kuchni? A może pomocnikiem szefa? Zwykłym kucharzem...? No przecież każdy dobry kucharz musi gdzieś zdobyć doświadczenie, nie?

      I nie pisz do mnie per "dziecko". Nie jesteśmy kumplami z osiedla.

    •  

      pokaż komentarz

      Komentarz usunięty przez moderatora

  •  

    pokaż komentarz

    Podobno w umowie jest żeby dwa tygodnie przed przyjazdem Pani Magdy nie sprzątać restauracji

  •  

    pokaż komentarz

    Przeraża mnie to jak wielu ludzi (nawet takich inteligentnych) się podnieca tą chamską rurą.

  •  

    pokaż komentarz

    Co Wy od niej chcecie? Przecież to wybitna znawczyni smaków... #pdk

    źródło: gessler.jpg