@OstatniSpartanin: Za parę dni będzie odpowiedź właściciela, że to jakiś student-stażysta obsługiwał fanpejdże i już go zwolnili :D tak jak to miało miejsce w Karpatii
@OstatniSpartanin: Moja teoria jest taka: Ktoś na zlecenie pisze złe recenzje, przejęli mu konto i na swoje recenzje sami odpowiadają podszywając się pod właściciela. Zwróćcie uwagę na spację przed znakami interpunkcyjnymi (głównie przed znakami zapytania) zarówno w pierwotnych złych recenzjach i złych odpowiedziach. To jest dość charakterstyczne i wskazuje na to, że pisane przez tę samą osobę: https://i.postimg.cc/02LSKRqk/screen1.jpg https://i.postimg.cc/x1MzKx0K/screen2.jpg
Oczywiście teraz już ciężko będzie znaleźć i weryfikować, bo pojawiło się zatrzęsienie recenzji pelikanów.
@gjgtx480 na nieprzychylne komentarze z przed roku a także z przed miesiąca są takie same odpowiedzi, więc nie sądzę że ktoś na tyle czasu przejął kontrolę nad jego kontem
@OstatniSpartanin: Drogi Gościu, wszyscy się dla Ciebie bardzo staramy, gotujemy w 100% a la carte, dlatego czas oczekiwania jest troszkę dłuższy w porównaniu z szybką kuchnią. Nie obrażaj się na nas jeśli coś nam nie wyjdzie, tylko zwróć nam uwagę. Gdybyś kiedyś poczuł sie źle potraktowany, poinformuj mnie proszę o tym.
Marek Szczerba 669 669 326. Czyli trzeba zadzwonić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gringo_kot: tak jak przewidzialem w poprzednim komentzarzu. swiezy wpis z googla
Response from the owner13 minutes ago
**dziekuje za grzecznosc i dobre slow., mam kilka restauracji w niemczech i hiszpanii, jestem gastronomem z krwi i kosci... moi goscie nie czytaja opinii, do mnie przychodzi sie z polecenia, zatem nie interesuje mnie ilosc gwiazdek. sam czesto oceniam ( z imienia i nazwiska ) poniewaz czuje potrzebe wydania wlasnej opinii, ktora moze byc pomocna, oceniam sporadycznie, tylko, kiedy naprawde jest ok, jest nie ok lub wiem, ze moze byc fajnie, jezeli wlasciciel sie dowie ... co do dzisiejszego dnia, juz wiem, kto mnie wrzucil na wykop i jak moze wiesz, od pierwszego stycznia sa mechanizmy, by sobie z tym poradzic. mam czas i hajs, by temu pajacowi pokazac jego miejsce w szeregu. na ten moment jest to dzialanie w grupie ze szkoda dla interesu mojej firmy a im wieksza grupa, tym lepiej dla mnie :) prokuratura nie moze odmowic wszczecia, a google wspolpracy. mysle, ze jak to dobrze pokieruje, to za jakis czas bedzie duuuzo wezwan do wroclawskiej prokuratury :) juz same koszty dojazdu, zabola... raz jeszcze dziekuje za normalnosc w raczej malo normalnym swiecie ;)
@baq009: po części go rozumiem, bo zalewanie fanpejdzu jego firmy negatywnymi opiniami przez ludzi którzy tam nigdy nie byli nie do końca jest uczciwe. Tak chyba nie powinno się tego rozwiązywać
@idomeneo: kto wie. nie znam prawa ktore reguluje takie historie. kilka opini napisala ta sama osoba sadzac po stylu pisania. jakbym byl to ja to bym uzyl vpn. szukaj wiatru w polu
Za parę dni będzie odpowiedź właściciela, że to jakiś student-stażysta
@gringo_kot: pewnie tak, znając życie właściciel już odebrał 20 telefonów z firm internetowych, które chcą na nim zarobić oferując kompleksową "obsługę" problemu. Czyli będzie wg schematu, usunięcie komentarzy, gotowa odpowiedź dla mediów. Ale bardzo wątpię żeby właściciel drugi raz choć jeden zły komentarz napisał (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
z ta roznica ze wykop to realna rzecz
@baq009: Mówię o tym, że wykop przez swoje lincze staje na równi z Panem z wroclawskiej Willi Karpatii i nie wchodzę w dysputy natury egzystencjalnej.
@baq009: Ja jebe, "niemczech i hiszpanii" to on co najwyżej doświadzczył w Google Maps. Parch brzydki i niemiły, czuć krucho szklane (acz napompowane) ego, lekka doza rasizmu też się znajdzie, gunworestauracja i gunwowłaściciel.
@Fenrirr: Ja nie znam żadnego z tych języków ale potrafię je rozróżnić, bo nie jestem szympansem. To tak, jakby nie odróżniać chińskiego od koreańskiego tylko dlatego, że się ich nie zna.
@Triptiz: Aż nie chce mi się wierzyć, że można tak odpisywać. Trolling? Ktoś się włamał na konto? Właściciel jest chory psychicznie? Odpisuje niezadowolony pracownik? Nie no żartuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) - już się przekonałem, m.in. dzięki wykopowi, jakimi debil@mi mogą być ludzie ¯\_(ツ)_/¯
@Triptiz Czekaj, czekaj...czy mowa tu o RESTAURACJA PIU, której właścicielem jest nie kto inny jak MAREK SZCZERBA, w BIELANACH WROCŁAWSKICH (Bielany Wrocławskie) przy ulicy WROCŁAWSKIEJ 24? Czy to ta sama restauracja która obraża swoich klientów?
@HalTrout: @kaen: och, wybaczcie, krynice mądrości, że śmiem nie znać 50 języków i nie odróżniać ukraińskiego od rosyjskiego. Zgaduję, że władacie przynajmniej 20 innymi, by pokazać mi w jeszcze większym stopniu moją małość?
@Triptiz: @Filipix: jak nie lubię nagonek, niszczenia biznesow i wiele razy krytykowałem za to wypok, tak ten komentarz wlasciciela, i zresztą pozostałe też, juz przelały czarę goryczy. Za psucie opini o Polakach powinien zapłacic slono, co za wiesniak, idiota, sloma z butow, a chcial stworzyc salon dla "śmietanki"... brak słow. Niech ginie.
@BaronUngern: masz rację, ale znawcy minusują aż furczy w gaciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) niemniej właściciel nie to, że nie rozróżnia rosyjskiego od ukraińskiego, to i polski mu spore problemy sprawia. maładiec
@Wejszlo: Wydaje mi się, że to może być celowe wrogie działanie. Jeśli tylko właściciel nie interesuje się wizerunkiem w Internecie, to ktoś mu tam może robić niezłą "przysługę" bez jego wiedzy. Nie wierzę, że właściciel mógłby taki strzał w kolano robić w kraju, gdzie - bądźmy szczerzy - ciężko się biznes prowadzi i o klienta trzeba walczyć. Nie zdziwił bym się, gdyby to ta sama / te same osoby pisały na potrzeby afery złe recenzje, odpisywałe na nim buraczanym tonem i robiły screeny przed wrzuceniem na wypok.
Oczywiście mogę się mylić i może ten lokal to jakaś przykrywka a wlascicielowi nie zależy na nim, albo jest furiatem, ale tego sie nie dowiemy, a zrujnowac niewinnego czlowieka mozna zbyt latwo i nie podoba mi sie to co wypok robi w tego typu sytuacjach.
@gjgtx480: I co na Tripie też od 2016, ktoś mu robi "przysługę"?
a pan umieral by na bielanach z glodu i zmuszony byl, do wejscia do PIU', prosze na wejsciu, rzucic haslem ,, chce sie nazrec ,, wtedy zatopimy bochenek chleba w glebokim oleju i upieczemy panu, jego ulubiony przysmak ... z wyrazami szacunku marek szczerba
@gjgtx480: Trzeba walczyć, jak jest duża konkurencja i ma się problem z klientelą. Ale jak prowadzisz lokal średnia + (bo premium to nie jest przy cenach dwucyfrowych i niżej 50) i masz prawie zawsze stoliki pełne - można sobie pozwolić na dosadność względem klientów nieporządanych. Paradoksalnie może to przyciągnąć ten ciut lepszy target, który poczuje się miło połechtany, że jest "lepszy niż motłoch".
No tak - widząc coraz to więcej info dochodzę do wniosku, że prawdopodobieństwo, że ktoś się pod właściciela podszywa spada w mojej opinii do jakichś 0.1%. Czyli jednak strzał w kolano. Osoby które się na PR nie znają nie powinny się udzielać tam gdzie chodzi o wizerunek firmy. Mogę jako tako zrozumieć, że może go szlag trafiać, że mu oceny spadają bo ktoś wszedł do zbyt drogiej restauracji, no ale jednak reakcja jest burakowa. Wychodzi chyba na to, że wszelkie te ratingowe strony mają wielką wadę: Reprezentują oceny średniej społeczeństwa. Wszelkie biznesy z targetem niżej lub wyżej tej średniej będą miały gorszą ocenę (tu za biednie/brzydko, tam za drogo/mało). A jak się właściciel zachować nie potrafi i nie wie, że potrzebuje kogoś od PR, to jeszcze pojawia się druga wada: Podatnośc na rating bombing kogoś kto się obraził, że ktoś śmie śmieć nie być PRowcem. Wciąż uważam, że wykop to nie powinno być miejsce dla tego typu afer - takie narzędzie do prywatnych wendet. Każdy kto reprezentuje jakąś firmę, gdy spotyka się z komentarzem "do bani, bo mi nie leży" pisze bardzo podobną odpowiedź co ten snob. Różnica jest jedynie taka, że PRowcy sprawiają, że to ten piszący złą recenzję wygląda na głupka/frustrata a oni na profesjonalne aniołki.
Abstrahując już od możliwości, że w ten sposób czasem nieuczciwa konkurencja może kogoś zniszczyć z przyklaskiem społeczności wykopu (bez wzgledu czy to sie zdarzylo lub nie w tej konkretnej sytuacji), to czemu ma to służyć? Wychowywaniu właścicieli? Przecież jedyne co się zmieni, to tylko to, że firmy PRowe mówiące nam złotymi ustami "idź pan w ch" będą miały więcej klientów. Jesli obsługa jest nieprzyjemna, to wystarczy zła recenzja + świadcząca sama za siebie odpowiedź właściciela. Po co fake recenzje wystawiac i robic jakieś dziwne, nieuczciwe (no bo jednak oceniamy coś czego nigdy nie wypróbowaliśmy) akcje?
Naturalnym naszym odruchem jest, że gdy jakiś bogaty snob źle traktuje kogoś z naszej - powiedzmy "średniej" klasy, to chcemy się odgryźć wyobrażając sobie, że nas potraktował by podobnie, ale kuźwa, to jest słabe i czasem oberwie nie ten co trzeba, albo ten co trzeba ale za mocno (łatwo się nakręca - trudniej odkręca, gdy już uznamy, że "ma dość" - wyobraźmy sobie, że kopiemy zamiast pisać recenzje i ciągle przyłączają się kolejni by kopać tego co podobno zawinił - weź później zatrzymaj ten stadny lincz). Jeśli to jest ekscentryczny "super mistrzunio" kuchni z bardzo dużym ego i takim a nie innym charakterem, to same legit złe recenzje swoje zrobią naturalnie. A jak się takiego skutecznie zbombarduje złymi recenzjami to można mu dowalić mocniej niż zasługuje. Niszczyć komuś interes za to, że ma **ujowy charakter? Każdy zbiera to co sieje, ale tego typu akcje mnie przerażają - a w zasadzie to przeraża mnie łatwośc jak można kogoś zlinczować. Lincz nigdy nie jest sprawiedliwy. Pamiętajcie, że kiedyś to może być ktoś z Was, albo z Waszej rodziny, kto przez biegłego w społecznościówkach obrażonego gościa niesłusznie będzie miał zrujnowane życie. Nikt z nas nie jest idealny i któraś z naszych wad również może posłużyć jako dobry pretekst by nas trochę pokopać - a tym chętniej będą kopać im bardziej będziemy tkwili z naturalnym syndromem oblężonej twierdzy.
Zostawmy miejsce na afery, na które warto kręcić małysza. Ratingowanie zostawmy użytkownikom, którzy wypróbowali, a osądzanie zostawmy sądom.
Czy to ta słynna restauracja Piu której właścicielem jest Marek Szczerba w Bielanach Wrocławskich na ulicy Wrocławskiej 24, urodzony 22 czerwca? Tak pytam dla pewności.
@justkilling: tak to ta slynna restauracja Piu której właścicielem jest Marek Szczerba w Bielanach Wrocławskich na ulicy Wrocławskiej 24, urodzony 22 czerwca
@justkilling: ja slyszalem kiedys o takiej restauracji Piu której właścicielem jest Marek Szczerba w Bielanach Wrocławskich na ulicy Wrocławskiej 24, urodzony 22 czerwca to ta sama?
(Original)
:D artur, foto profilowe masz adekwatne do swego wygladu i zachowania ;) ... jak wszedles, spozalem na ciebie, a wiesz, ze siedzialem za toba, powiedzialem do zony, o, bedzie problem z burakami...
- kelner podal karty, zanim zdazyles usiasc, poniewaz wracal z nimi od stolika obok... przywital was serdecznie, czego bylem swiadkiem, poinformowal, ze za moment podejdzie... trwalo to momentow kilka, faktycznie z 16 stolow byly 4 wolne ... ( stad tez ten czas oczekiwania )
- oczywiscie jako buraki, nie mogliscie sie na nic zdecydowac, bo przerosly was juz same warunki, z jakimi sie zdezyliscie... najlepsze, co do tej pory was spotkalo, to walbrzyska maria ( kombinat weselny ) gdzie byliscie na weselu i nie musiliscie placic ...
- kelnerowi odpowiedziales, ze jeszcze nie jestes zdecydowany, bo zastanawiales sie jak namowic dziewczyne do zamowienia najtanszej wersji i mozliwie podzielic ja na pol ... ;) proba ucieczki sie nie udala, bo kelner podszedl po chwili jeszcze raz... oczywiscie dbajac o wasz czas bo domniemal, iz moze wam trolejbus do walbrzycha uciec ...
- kiedy kelner zaproponowal porade, juz zagotowaly ci sie orzeszki w spodenkach, bo przeciez dziewczyna mogla by wypalic z czyms, co kosztowalo by wiecej niz zapiekanka w kiosku na walbrzyskim dworcu ...
... ona sie zdecydowala ( nie proponujac, ze zjecie na pol ) wiec juz byl tzw wkurw...
- oczywiscie talerze byly wylizane ( bo jak pamietasz sam je odbieralem ) ty na moje pytanie czy smakowalo pieknie, odpowiedziales z szerokim usmiechem PIEKNIE !!!
- hmmm i tu przychodzi rachunek.... czas pomiedzy zamowieniem a rachunkiem, wypelnia zazwyczaj konsumcja, ktora kiedy jest PIEKNIE, pozwala zapomniec o tym co zaraz nadejdzie ... i nadeszlo, trzeba bylo zaplacic 80 zyla, wiec odrazu zdales sobie sprawe, ze przeciez w kotletobusie, zaoszczedzil bys dwie dyszki ...
artur, wroc na drzewo ;)
ps. w dobie polamanych nadgarstkow u kelnerow, prawdziwy, rzeczowy kelner facet, przytlacza takiego jak ty :)
w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.
Polityka plików cookies
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
+809
pokaż komentarz
Merytoryczna wypowiedź kulturalnego człowieka biznesu
źródło: aaaw.png
0
pokaż komentarz
Komentarz usunięty przez autora
+366
pokaż komentarz
@OstatniSpartanin: Za parę dni będzie odpowiedź właściciela, że to jakiś student-stażysta obsługiwał fanpejdże i już go zwolnili :D tak jak to miało miejsce w Karpatii
+84
pokaż komentarz
Komentarz usunięty przez moderatora
+52
pokaż komentarz
@OstatniSpartanin: Też bym nie był miły dla kogoś, kto stawia spację przed znakiem zapytania.
+4
pokaż komentarz
@OstatniSpartanin: Prawdziwy bizmesmen ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-21
pokaż komentarz
@OstatniSpartanin: Moja teoria jest taka: Ktoś na zlecenie pisze złe recenzje, przejęli mu konto i na swoje recenzje sami odpowiadają podszywając się pod właściciela. Zwróćcie uwagę na spację przed znakami interpunkcyjnymi (głównie przed znakami zapytania) zarówno w pierwotnych złych recenzjach i złych odpowiedziach. To jest dość charakterstyczne i wskazuje na to, że pisane przez tę samą osobę:
https://i.postimg.cc/02LSKRqk/screen1.jpg
https://i.postimg.cc/x1MzKx0K/screen2.jpg
Oczywiście teraz już ciężko będzie znaleźć i weryfikować, bo pojawiło się zatrzęsienie recenzji pelikanów.
+35
pokaż komentarz
@gjgtx480 na nieprzychylne komentarze z przed roku a także z przed miesiąca są takie same odpowiedzi, więc nie sądzę że ktoś na tyle czasu przejął kontrolę nad jego kontem
+5
pokaż komentarz
@gringo_kot: watpie. gosciu jest tak zadufany w sobie ze predzej sie skonczy grozbami spotkania w sadzie:)
+6
pokaż komentarz
@OstatniSpartanin: Drogi Gościu, wszyscy się dla Ciebie bardzo staramy, gotujemy w 100% a la carte, dlatego czas oczekiwania jest troszkę dłuższy w porównaniu z szybką kuchnią. Nie obrażaj się na nas jeśli coś nam nie wyjdzie, tylko zwróć nam uwagę. Gdybyś kiedyś poczuł sie źle potraktowany, poinformuj mnie proszę o tym.
Marek Szczerba 669 669 326. Czyli trzeba zadzwonić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+18
pokaż komentarz
@gringo_kot: tak jak przewidzialem w poprzednim komentzarzu. swiezy wpis z googla
Response from the owner13 minutes ago
**dziekuje za grzecznosc i dobre slow., mam kilka restauracji w niemczech i hiszpanii, jestem gastronomem z krwi i kosci... moi goscie nie czytaja opinii, do mnie przychodzi sie z polecenia, zatem nie interesuje mnie ilosc gwiazdek. sam czesto oceniam ( z imienia i nazwiska ) poniewaz czuje potrzebe wydania wlasnej opinii, ktora moze byc pomocna, oceniam sporadycznie, tylko, kiedy naprawde jest ok, jest nie ok lub wiem, ze moze byc fajnie, jezeli wlasciciel sie dowie ... co do dzisiejszego dnia, juz wiem, kto mnie wrzucil na wykop i jak moze wiesz, od pierwszego stycznia sa mechanizmy, by sobie z tym poradzic. mam czas i hajs, by temu pajacowi pokazac jego miejsce w szeregu. na ten moment jest to dzialanie w grupie ze szkoda dla interesu mojej firmy a im wieksza grupa, tym lepiej dla mnie :) prokuratura nie moze odmowic wszczecia, a google wspolpracy. mysle, ze jak to dobrze pokieruje, to za jakis czas bedzie duuuzo wezwan do wroclawskiej prokuratury :) juz same koszty dojazdu, zabola... raz jeszcze dziekuje za normalnosc w raczej malo normalnym swiecie ;)
+1
pokaż komentarz
@baq009: po części go rozumiem, bo zalewanie fanpejdzu jego firmy negatywnymi opiniami przez ludzi którzy tam nigdy nie byli nie do końca jest uczciwe. Tak chyba nie powinno się tego rozwiązywać
+22
pokaż komentarz
@gringo_kot: zgadzam sie z twoja opinia. ale wyzywanie ludzi tez w porzadku nie jest. niestety trafil na wykop. bog wybacza, wykop nigdy:)
0
pokaż komentarz
@baq009: tylko ciekawe czy rzeczywiście tym ludziom coś może i coś zrobi co te opinie wystawiali
+1
pokaż komentarz
niestety trafil na wykop. bog wybacza, wykop nigdy:)
@baq009: Ta część wykopu staje na równi z tym Panem
+2
pokaż komentarz
@wykopsowa: z ta roznica ze wykop to realna rzecz
0
pokaż komentarz
@idomeneo: kto wie. nie znam prawa ktore reguluje takie historie. kilka opini napisala ta sama osoba sadzac po stylu pisania. jakbym byl to ja to bym uzyl vpn. szukaj wiatru w polu
+19
pokaż komentarz
@OstatniSpartanin:
źródło: pobierak.jeja.pl
+1
pokaż komentarz
Za parę dni będzie odpowiedź właściciela, że to jakiś student-stażysta
@gringo_kot: pewnie tak, znając życie właściciel już odebrał 20 telefonów z firm internetowych, które chcą na nim zarobić oferując kompleksową "obsługę" problemu. Czyli będzie wg schematu, usunięcie komentarzy, gotowa odpowiedź dla mediów. Ale bardzo wątpię żeby właściciel drugi raz choć jeden zły komentarz napisał (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
+1
pokaż komentarz
z ta roznica ze wykop to realna rzecz
@baq009: Mówię o tym, że wykop przez swoje lincze staje na równi z Panem z wroclawskiej Willi Karpatii i nie wchodzę w dysputy natury egzystencjalnej.
-1
pokaż komentarz
@OstatniSpartanin: Pousuwali te odpowiedzi, czy ja nie umiem google?
+2
pokaż komentarz
@zasadzka01: Pousuwali
0
pokaż komentarz
@baq009: Ja jebe, "niemczech i hiszpanii" to on co najwyżej doświadzczył w Google Maps. Parch brzydki i niemiły, czuć krucho szklane (acz napompowane) ego, lekka doza rasizmu też się znajdzie, gunworestauracja i gunwowłaściciel.
+527
pokaż komentarz
Wg. mnie to jakieś przyjazne miejsce do pracy mało tego działają charytatywnie karmiąc przy śmietnikach bezdomnych i obywateli Ukrainy.
źródło: wtf.jpg
+197
pokaż komentarz
@Triptiz: Niewdzięczne szoszony jeszcze mają czelność właściciela oczerniać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-53
pokaż komentarz
@Triptiz: jak ten debil nawet rosyjskiego od ukraińskiego nie odróżnia
+74
pokaż komentarz
@BaronUngern: jak pewnie każdy, kto nie zna ukraińskiego i rosyjskiego, tłuku...
-79
pokaż komentarz
@Fenrirr: Ja nie znam żadnego z tych języków ale potrafię je rozróżnić, bo nie jestem szympansem. To tak, jakby nie odróżniać chińskiego od koreańskiego tylko dlatego, że się ich nie zna.
+92
pokaż komentarz
@BaronUngern: tyle, że na Ukrainie obu się używa
-18
pokaż komentarz
jak pewnie każdy, kto nie zna ukraińskiego i rosyjskiego, tłuku...
@Fenrirr: no to lepiej się nie ośmieszać i nie odzywać wtedy...
-8
pokaż komentarz
Wg.
@Triptiz: *wg
-28
pokaż komentarz
@Triptiz: Właśnie za to im 5 gwiazdek dałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+4
pokaż komentarz
@Akaano widzę kolega z ściany wschodniej ( ͡º ͜ʖ͡º)
+45
pokaż komentarz
@Triptiz: Aż nie chce mi się wierzyć, że można tak odpisywać. Trolling? Ktoś się włamał na konto? Właściciel jest chory psychicznie? Odpisuje niezadowolony pracownik? Nie no żartuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) - już się przekonałem, m.in. dzięki wykopowi, jakimi debil@mi mogą być ludzie ¯\_(ツ)_/¯
+51
pokaż komentarz
@Triptiz Czekaj, czekaj...czy mowa tu o RESTAURACJA PIU, której właścicielem jest nie kto inny jak MAREK SZCZERBA, w BIELANACH WROCŁAWSKICH (Bielany Wrocławskie) przy ulicy WROCŁAWSKIEJ 24? Czy to ta sama restauracja która obraża swoich klientów?
-34
pokaż komentarz
@Fenrirr tłukiem to trzeba być żeby ani rosyjskiego ani ukraińskiego nie znać
+39
pokaż komentarz
@HalTrout: @kaen: och, wybaczcie, krynice mądrości, że śmiem nie znać 50 języków i nie odróżniać ukraińskiego od rosyjskiego. Zgaduję, że władacie przynajmniej 20 innymi, by pokazać mi w jeszcze większym stopniu moją małość?
+12
pokaż komentarz
@Triptiz: widać, że to wykopek - bo nomenklatura „afrykańscy inżynierowie i lekarze” nie jest mu obca.
+1
pokaż komentarz
@zdrapany: Z południa
+24
pokaż komentarz
@Triptiz: @Filipix: jak nie lubię nagonek, niszczenia biznesow i wiele razy krytykowałem za to wypok, tak ten komentarz wlasciciela, i zresztą pozostałe też, juz przelały czarę goryczy. Za psucie opini o Polakach powinien zapłacic slono, co za wiesniak, idiota, sloma z butow, a chcial stworzyc salon dla "śmietanki"... brak słow. Niech ginie.
-1
pokaż komentarz
@BaronUngern: masz rację, ale znawcy minusują aż furczy w gaciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) niemniej właściciel nie to, że nie rozróżnia rosyjskiego od ukraińskiego, to i polski mu spore problemy sprawia. maładiec
0
pokaż komentarz
@Triptiz: Poziom właściciela daleko na wschód od Dniepru.
-1
pokaż komentarz
@Triptiz Konserwa? Kto by się spodziewał ( ͡º ͜ʖ͡º)
0
pokaż komentarz
jak ten debil nawet rosyjskiego od ukraińskiego nie odróżnia
@BaronUngern: a ktoś to odróżnia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+4
pokaż komentarz
@Triptiz: gosc za taki komentarz powinien miec sprawe w sadzie
+5
pokaż komentarz
@miroslaw75: w UK jakby ktoś tak napisał na Polaków to wylądował by na czołówkach gazet...
+31
pokaż komentarz
@miroslaw75: No z jego wpisów wynika że wszyscy co wystawiacie opinie negatywne jutro będziecie u prokuratora. (ʘ‿ʘ)
źródło: haha.jpg
+11
pokaż komentarz
@Triptiz: tak smieszkowac moze do czasu kiedy media podchwycą temat
-3
pokaż komentarz
@piotr-maszkar:
w UK jakby ktoś tak napisał na Polaków to wylądował by na czołówkach gazet...
chyba jako bohater narodowy...
+234
pokaż komentarz
Komentarz usunięty przez moderatora
+116
pokaż komentarz
@Basteq: oni chyba chcą stracić klientów xD
+40
pokaż komentarz
@Wejszlo: widze, ze przez ostatnia godzine bylo w knajpie, ze 30 osob ktore wystawily mu negatywna opinie. Ciekawe ( ͡º ͜ʖ͡º)
0
pokaż komentarz
@Basteq: ale Burak
-3
pokaż komentarz
@Basteq: Przecież Bielany Wrocławskie to wieś...
+18
pokaż komentarz
@Wejszlo: Wydaje mi się, że to może być celowe wrogie działanie. Jeśli tylko właściciel nie interesuje się wizerunkiem w Internecie, to ktoś mu tam może robić niezłą "przysługę" bez jego wiedzy. Nie wierzę, że właściciel mógłby taki strzał w kolano robić w kraju, gdzie - bądźmy szczerzy - ciężko się biznes prowadzi i o klienta trzeba walczyć. Nie zdziwił bym się, gdyby to ta sama / te same osoby pisały na potrzeby afery złe recenzje, odpisywałe na nim buraczanym tonem i robiły screeny przed wrzuceniem na wypok.
0
pokaż komentarz
@gjgtx480: jeśli tak faktycznie jest to już za późno - machina ruszyła i efekt będzie porażający
+3
pokaż komentarz
@Wejszlo: Porównaj sobie spacje przed znakami zapytania na tych dwóch screenach po stronie piszącego recenzję i odpowiadającego na nie:
https://i.postimg.cc/02LSKRqk/screen1.jpg
https://i.postimg.cc/x1MzKx0K/screen2.jpg
Oczywiście mogę się mylić i może ten lokal to jakaś przykrywka a wlascicielowi nie zależy na nim, albo jest furiatem, ale tego sie nie dowiemy, a zrujnowac niewinnego czlowieka mozna zbyt latwo i nie podoba mi sie to co wypok robi w tego typu sytuacjach.
+5
pokaż komentarz
@gjgtx480 jest mnóstwo ameb co robią spacje przed znakami.
+62
pokaż komentarz
@gjgtx480: I co na Tripie też od 2016, ktoś mu robi "przysługę"?
a pan umieral by na bielanach z glodu i zmuszony byl, do wejscia do PIU', prosze na wejsciu, rzucic haslem ,, chce sie nazrec ,, wtedy zatopimy bochenek chleba w glebokim oleju i upieczemy panu, jego ulubiony przysmak ...
z wyrazami szacunku
marek szczerba
https://pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g1052886-d3958118-r395070803-Pizza_pasta_Piu-Bielany_Wroclawskie_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html
źródło: bumcykcyk kopia.PNG
0
pokaż komentarz
@Basteq: Zatracili instynkt samozachowawczy...
0
pokaż komentarz
@gjgtx480: Trzeba walczyć, jak jest duża konkurencja i ma się problem z klientelą. Ale jak prowadzisz lokal średnia + (bo premium to nie jest przy cenach dwucyfrowych i niżej 50) i masz prawie zawsze stoliki pełne - można sobie pozwolić na dosadność względem klientów nieporządanych. Paradoksalnie może to przyciągnąć ten ciut lepszy target, który poczuje się miło połechtany, że jest "lepszy niż motłoch".
0
pokaż komentarz
No tak - widząc coraz to więcej info dochodzę do wniosku, że prawdopodobieństwo, że ktoś się pod właściciela podszywa spada w mojej opinii do jakichś 0.1%. Czyli jednak strzał w kolano. Osoby które się na PR nie znają nie powinny się udzielać tam gdzie chodzi o wizerunek firmy. Mogę jako tako zrozumieć, że może go szlag trafiać, że mu oceny spadają bo ktoś wszedł do zbyt drogiej restauracji, no ale jednak reakcja jest burakowa. Wychodzi chyba na to, że wszelkie te ratingowe strony mają wielką wadę: Reprezentują oceny średniej społeczeństwa. Wszelkie biznesy z targetem niżej lub wyżej tej średniej będą miały gorszą ocenę (tu za biednie/brzydko, tam za drogo/mało). A jak się właściciel zachować nie potrafi i nie wie, że potrzebuje kogoś od PR, to jeszcze pojawia się druga wada: Podatnośc na rating bombing kogoś kto się obraził, że ktoś śmie śmieć nie być PRowcem. Wciąż uważam, że wykop to nie powinno być miejsce dla tego typu afer - takie narzędzie do prywatnych wendet. Każdy kto reprezentuje jakąś firmę, gdy spotyka się z komentarzem "do bani, bo mi nie leży" pisze bardzo podobną odpowiedź co ten snob. Różnica jest jedynie taka, że PRowcy sprawiają, że to ten piszący złą recenzję wygląda na głupka/frustrata a oni na profesjonalne aniołki.
Abstrahując już od możliwości, że w ten sposób czasem nieuczciwa konkurencja może kogoś zniszczyć z przyklaskiem społeczności wykopu (bez wzgledu czy to sie zdarzylo lub nie w tej konkretnej sytuacji), to czemu ma to służyć? Wychowywaniu właścicieli? Przecież jedyne co się zmieni, to tylko to, że firmy PRowe mówiące nam złotymi ustami "idź pan w ch" będą miały więcej klientów. Jesli obsługa jest nieprzyjemna, to wystarczy zła recenzja + świadcząca sama za siebie odpowiedź właściciela. Po co fake recenzje wystawiac i robic jakieś dziwne, nieuczciwe (no bo jednak oceniamy coś czego nigdy nie wypróbowaliśmy) akcje?
Naturalnym naszym odruchem jest, że gdy jakiś bogaty snob źle traktuje kogoś z naszej - powiedzmy "średniej" klasy, to chcemy się odgryźć wyobrażając sobie, że nas potraktował by podobnie, ale kuźwa, to jest słabe i czasem oberwie nie ten co trzeba, albo ten co trzeba ale za mocno (łatwo się nakręca - trudniej odkręca, gdy już uznamy, że "ma dość" - wyobraźmy sobie, że kopiemy zamiast pisać recenzje i ciągle przyłączają się kolejni by kopać tego co podobno zawinił - weź później zatrzymaj ten stadny lincz). Jeśli to jest ekscentryczny "super mistrzunio" kuchni z bardzo dużym ego i takim a nie innym charakterem, to same legit złe recenzje swoje zrobią naturalnie. A jak się takiego skutecznie zbombarduje złymi recenzjami to można mu dowalić mocniej niż zasługuje. Niszczyć komuś interes za to, że ma **ujowy charakter? Każdy zbiera to co sieje, ale tego typu akcje mnie przerażają - a w zasadzie to przeraża mnie łatwośc jak można kogoś zlinczować. Lincz nigdy nie jest sprawiedliwy. Pamiętajcie, że kiedyś to może być ktoś z Was, albo z Waszej rodziny, kto przez biegłego w społecznościówkach obrażonego gościa niesłusznie będzie miał zrujnowane życie. Nikt z nas nie jest idealny i któraś z naszych wad również może posłużyć jako dobry pretekst by nas trochę pokopać - a tym chętniej będą kopać im bardziej będziemy tkwili z naturalnym syndromem oblężonej twierdzy.
Zostawmy miejsce na afery, na które warto kręcić małysza. Ratingowanie zostawmy użytkownikom, którzy wypróbowali, a osądzanie zostawmy sądom.
+185
pokaż komentarz
Czy to ta słynna restauracja Piu której właścicielem jest Marek Szczerba w Bielanach Wrocławskich na ulicy Wrocławskiej 24, urodzony 22 czerwca? Tak pytam dla pewności.
+113
pokaż komentarz
@justkilling: tak to ta slynna restauracja Piu której właścicielem jest Marek Szczerba w Bielanach Wrocławskich na ulicy Wrocławskiej 24, urodzony 22 czerwca
+59
pokaż komentarz
@justkilling: ja slyszalem kiedys o takiej restauracji Piu której właścicielem jest Marek Szczerba w Bielanach Wrocławskich na ulicy Wrocławskiej 24, urodzony 22 czerwca to ta sama?
+125
pokaż komentarz
Odpowiedź właściciela na opinie z googla:
(Original)
:D artur, foto profilowe masz adekwatne do swego wygladu i zachowania ;) ... jak wszedles, spozalem na ciebie, a wiesz, ze siedzialem za toba, powiedzialem do zony, o, bedzie problem z burakami...
- kelner podal karty, zanim zdazyles usiasc, poniewaz wracal z nimi od stolika obok... przywital was serdecznie, czego bylem swiadkiem, poinformowal, ze za moment podejdzie... trwalo to momentow kilka, faktycznie z 16 stolow byly 4 wolne ... ( stad tez ten czas oczekiwania )
- oczywiscie jako buraki, nie mogliscie sie na nic zdecydowac, bo przerosly was juz same warunki, z jakimi sie zdezyliscie... najlepsze, co do tej pory was spotkalo, to walbrzyska maria ( kombinat weselny ) gdzie byliscie na weselu i nie musiliscie placic ...
- kelnerowi odpowiedziales, ze jeszcze nie jestes zdecydowany, bo zastanawiales sie jak namowic dziewczyne do zamowienia najtanszej wersji i mozliwie podzielic ja na pol ... ;) proba ucieczki sie nie udala, bo kelner podszedl po chwili jeszcze raz... oczywiscie dbajac o wasz czas bo domniemal, iz moze wam trolejbus do walbrzycha uciec ...
- kiedy kelner zaproponowal porade, juz zagotowaly ci sie orzeszki w spodenkach, bo przeciez dziewczyna mogla by wypalic z czyms, co kosztowalo by wiecej niz zapiekanka w kiosku na walbrzyskim dworcu ...
... ona sie zdecydowala ( nie proponujac, ze zjecie na pol ) wiec juz byl tzw wkurw...
- oczywiscie talerze byly wylizane ( bo jak pamietasz sam je odbieralem ) ty na moje pytanie czy smakowalo pieknie, odpowiedziales z szerokim usmiechem PIEKNIE !!!
- hmmm i tu przychodzi rachunek.... czas pomiedzy zamowieniem a rachunkiem, wypelnia zazwyczaj konsumcja, ktora kiedy jest PIEKNIE, pozwala zapomniec o tym co zaraz nadejdzie ... i nadeszlo, trzeba bylo zaplacic 80 zyla, wiec odrazu zdales sobie sprawe, ze przeciez w kotletobusie, zaoszczedzil bys dwie dyszki ...
artur, wroc na drzewo ;)
ps. w dobie polamanych nadgarstkow u kelnerow, prawdziwy, rzeczowy kelner facet, przytlacza takiego jak ty :)
+85
pokaż komentarz
@baq009 co by nie mówić lekki polot w tych dissach widać :D. Może jakieś roasty powinien robić, a nie knajpę prowadzić.
0
pokaż komentarz
@baq009: cofnąłem wykop, przypomniał mi się bar z Desperado
+14
pokaż komentarz
@baq009:
Ten typ jest analfabetą!