Cała prawda o "lodach naturalnych". Jak oszukują nas lodziarnie?
Jesteś świadomym konsumentem czy łykasz trendy? Puść to dalej. #wykopefekt
D.....s z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 169
Jesteś świadomym konsumentem czy łykasz trendy? Puść to dalej. #wykopefekt
D.....s z
Komentarze (169)
najlepsze
Ta zasada pasuje również do lodów - ma być tanio i w miarę dobrze.
Źródło: byłem dwa razy, raz wziąłem arbuzowe I plułem niedokruszonymi pestkami
Taka pułapka XXI wieku, że ludzie pragną wszystkiego "naturalnego", a smakuje im to co od lat wciągają z okolicznego sklepu, bo są do tego przyzwyczajeni. Do wszystkich ulepszaczy itp. a naturalne okazuje się nie takie wcale smaczne.
Po prostu "ulepszacze" nie zostały wymyślone bez powodu...
( ͡° ͜ʖ ͡°)
W lodach gałkowanych większość nowych lodziarni kupuje bazę, bo nie mają swojej receptury. Właściwie zostają tylko te, które istnieją już odpowiednio długo. One mają możliwość wyprodukowania własnych lodów, ale też nie wszystkich. Jest wiele nowych/egzotycznych smaków, które robi się dodając pasty smakowe do własnej bazy (czyli do lodów śmietankowych).
@kosma1: Przecież #!$%@? "lody włoskie" to nazwa rodzaju lodów, a nie stwierdzenie kraju pochodzenia xD Myślisz, że włoszczyznę do sklepów przywożą z Włoch?
a w Poznaniu właściciele jednej, dość popularnej lodziarni, beczeli bo otworzyła się koło nich inna lodziarnia - retoryka tych jęków kręciła się wokół oskarżeń o plagiat, kradzież pomysłu i tak dalej...obie lodziarnie lobią lody na gotowych bazach
jakby ktoś był ciekaw - chodzi o Wytwórnię Lodów Tradycyjnych i