@gosiawirek: w Polsce sieci trzymają wysoki standard sanitarny, bo mają częste wewnętrzne, niezapowiedziane kontrole, które w przeciwieństwie do Sanepidu mogą coś rzeczywiście franczyzobiorcom zrobić :) To właśnie w małych knajpach się dzieją rzeczy niestworzone. Wiele sieci trzyma nawet standard wyżej niż jest wymagany.
spodziewałam się, że największy syf jest jest w fast foodach
@gosiawirek: @geuze: Dlaczego? Mają bardzo krótki łańcuch technologiczny podczas przygotowywania jedzenia, więc niewiele się tam brudzi. Niemal gotowe potrawy, które wystarczy wrzucić do frytury i poukładać jedno na drugim.
No i normy korporacyjne, których każdy przestrzega, bo to tylko korporacyjni pracownicy, włącznie z "kierownikiem". To nie są malutkie bary gdzie każda marchewka się liczy, tylko gigantyczne koncerny, które mogą sobie
Bardzo ciekawe ze na temat gastronomii wypowiadaja sie teraz, kiedy rzad robi drugi lockdown. Widac ze komuś bardzo zalezy na dolaniu oliwy do ognia. Jezeli chodzi o Sanepid o ktorym koles mowil to ten Sanepid jest ale tylko jak sie go wezwie lub z okresowa kontrola przyjda. Na kazdej kuchni , szczegolnie tam gdzie restauracja ma przemiał jest brudna i tlusta podłoga, oczywiscie te kuchnie sa po zmianie lub przed sprzatane, tylko
@KanalKulinarny: taaa, wszystko nieprawda... Geslerowa też #!$%@? bzdury, a to co pokazała kamera to fotomontaż. Każdy będzie się chwalił gdzie takie wałki odchodzą i narażał się na pozwy sądowe albo problemy zawodowe. Zajeb barana o ścianę gościu.
Były mojej siostry pracował w hotelu który niegdyś nazywał się Marina, dziś Novotel - nasłuchałem się trochę historii :D
@Cyniczny_Lepralikon: Po czym poznać, że ktoś jest wegetarianem? Że nie je mięsa? Nie! Powie ci to w pierwszych dziesięciu sekundach od poznania. Ha tfu
Komentarze (20)
najlepsze
@gosiawirek: @geuze: Dlaczego? Mają bardzo krótki łańcuch technologiczny podczas przygotowywania jedzenia, więc niewiele się tam brudzi. Niemal gotowe potrawy, które wystarczy wrzucić do frytury i poukładać jedno na drugim.
No i normy korporacyjne, których każdy przestrzega, bo to tylko korporacyjni pracownicy, włącznie z "kierownikiem". To nie są malutkie bary gdzie każda marchewka się liczy, tylko gigantyczne koncerny, które mogą sobie
Jezeli chodzi o Sanepid o ktorym koles mowil to ten Sanepid jest ale tylko jak sie go wezwie lub z okresowa kontrola przyjda.
Na kazdej kuchni , szczegolnie tam gdzie restauracja ma przemiał jest brudna i tlusta podłoga, oczywiscie te kuchnie sa po zmianie lub przed sprzatane, tylko
Komentarz usunięty przez moderatora
Były mojej siostry pracował w hotelu który niegdyś nazywał się Marina, dziś Novotel - nasłuchałem się trochę historii :D
Komentarz usunięty przez moderatora
Po czym poznać, że ktoś jest wegetarianem? Że nie je mięsa? Nie! Powie ci to w pierwszych dziesięciu sekundach od poznania.
Ha tfu