Co kryje się w pączku za 0,50 zł? Od czytania składu włos się jeży
Tłusty czwartek to żniwa dla cukierników i tych, którzy udają, że na cukiernictwie się znają i proponują nam pączkowe podróby, kusząc atrakcyjną ceną. Bo kto nie skusiłby się na pączusia za 0,50 zł?
Czikoo z- #
- #
- #
- 46
Komentarze (46)
najlepsze
Najlepiej imperial india america milk pale ale pączek leżakowany w beczkach po burbonie w piwnicy we francuskiej winnicy pod wodą, wymrażany.
#!$%@?ą mnie już tacy pączkowcy-neofici, co to #!$%@? całe życie #!$%@? pączki za 0,50, a teraz nagle koneserzy pączkow kraftowych.
Pół biedy, jak ustawiasz się na pączka w plenerze. Teraz każdy spozywczak musi mieć na półkach jakieś pączki wegetariańskie, pączki niskosłodzone i inne...._
- tłuszcz palmowy i to zarówno w glazurze, jak i pączku,
Po jakiego ... dodawał tłuszcz do glazury skoro da się ją zrobić z wody i cukru.
- utwardzone tłuszcze roślinne,
- margaryna zamiast masła,
Margaryna to taki właśnie utwardzony tłuszcz roślinny. Utwardzanie odbywa sie przez uwodornienie. Natomiast problemem są tu
Tak jak opisujesz, normalne produkty, normalnie stosowane. Żadne czary mary.
Zwłaszcza, że olej palmowy, margaryna i utwardzone tłuszcze roślinne, to trzy razy wymieniony ten sam element.
Margaryna zrobiona z utwardzonego chemicznie oleju palmowego. Ale jak się wymieni trzy razy pod innymi nazwami, to nagle panika. A tymczasem jedyny problem tego oleju, że lasy amazońskie są
Co może kryć się w tak tanim pączku? Nic dobrego!...
Często nie musimy nawet czytać składu, by wiedzieć, że pączek to prawdziwy gniot," - kolejny artykuł zero konkretów, żadnego konkretnego składu.
to akurat jest popularne i zupełnie nieszkodliwe, nawet wymagane w produktach, w których nie zachodzi odpowiednia obróbka cieplna.
(11 lutego)