CORN DOGI na TŁUSTY CZWARTEK i nie tylko
Tłusty Czwartek nadchodzi więc może z tej okazji chcecie spróbować czegoś nowego? Corn dogi, czyli hot-dogi na patyku wymyślone zostały w latach 40. XX wieku, a swoją nazwę zawdzięczają podobieństwu do kolby kukurydzy. Corn dogi nie są zbyt popularne w Polsce, z łatwością jednak...
MG78 z- #
- #
- #
- 104
Komentarze (104)
najlepsze
Na zdjęciu lokal Hot dog on a stick, jedno z prawdopodobnych miejsc wymyślenia corn-dogów
Ja polecam również przetestować hiszpańskie Churros (wersja pisana), które będą fajną słodką alternatywą np. dla faworków.
wersja pisana
I szczerze - nie rozumiem podjarki. Parówa zapiekana w cieście na słodko (do tego jeszcze tone cukru i keczapu dodawali - po #!$%@??). Zjeść można, ale nei było w ogóle nad czym się rozpływać. (A i jeszcze cała morda po jedzeniu #!$%@? od tego cukru).
Owszem, pewnie co buda i kraj to inny smak itp
bulgogi również.
Jadłem też jakiś posiłek który na wierzchu miał pokrojnego fileta z kurczaka w paski, ale nei pamietam nazwy. Dobre było.
No i gimbap z raz czy dwa.
Poza tym to często stripsy w roznych knajpach z roznymi sosami/dipami i poziomami ostrosci :D
A i raz kupiłem sobie jakiś ramen ale był mdły w smaku i podawany na zimno, niestety nazwy nie pamiętam. ale przyjemność z jedzenia
większość polaków nie podkręca zdań orzekających, bo to zwyczajnie nie brzmi jak wymówione przez polaka, ewentualnie jak wymówione przez polaka bardzo niepewnego tego, co sam mówi
tego typu podkręcanie jest z kolei popularne w kalifornijskiej angielszczyźnie, co zresztą irytuje resztę amerykanów
@MG78 cornmeal to nie to samo co corn flour