Lody, wędlina - coraz więcej produktów w Polsce skażonych tlenkiem etylenu.
Tlenek etylenu został wykryty w Polsce m.in. w wędlinach, boczku i lodach. Substancja jest szkodliwa dla zdrowia i zabroniona w Unii Europejskiej. Eksperci zapewniają jednak, że nie ma powodów do paniki. Skąd bierze się substancja?
Madnesh z- #
- #
- #
- 19
Komentarze (19)
najlepsze
@Fist_Of_Truth:
Dla wszystkich którzy jeszcze nie połączyli kropek.
Od jakiegoś czasu w europie co jakiś czas ludzie trafiali z objawami zatrucia tlenkiem etylenu.
Ogólnie tlenek etylenu to znany środek w procesie technologicznym przy odkażaniu opakowań, i produktów medycznych.
po prostu jest tani w produkcji wpuszcza go sie do przestrzeni która ma wysterylizować i zdezynfekować po czym zamyka sie ja hermetycznie.
Proces jak proces bardzo prosty.
Ale - jest jedno ale...
@dzikuZplasriku: Co to jest rzywność bo resztę zrozumiałem?
Wiecej info w moich komentarzach. Spawa jest poważna.
Powodzenia. Mówimy o takich ilościach, że prędzej zapali się twój tyłek niż wędlina.