AMA - Pracownik zakładów mięsnych//Wędzarz.
Hey, zainspirowany wykopaliskiem o parówkach ( http://www.wykop.pl/ramka/846707/parowki-cala-prawda/ ) postanowiłem założyć swoje AMA. Jeśli komuś nie pasuje, że to kolejne AMA i zbiera mu się na wymioty niech zamknie okno swojej przeglądarki zanim zakopie. Pracuje w dość dużym...
Crea z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 88
Komentarze (80)
najlepsze
2. O ile mniej trwałe są wyroby potraktowane takim preparatem, a uwędzone tradycynie w dymie?
3. Jak rozpoznać czy wyrób jest naprawdę uwędzony czy tylko ma wygląd i smak wędzarni?
4. Czy w masowej produkcji też używa się drewna lub trocin drzew liściastych do wędzenia czy jakiegoś innego opału?
5. Czy
1. Wędzenie odbywa się po przez delikatne przypalanie wiórów drzewa. Powinny być to wióry z drzew owocowych, ale są one strasznie drogie i jest zbyt mało takich drzew, by robiono takie wióry. Wędzimy na wiórach z różnych drzew - nawet sosny :/
2. Jeśli dymogenerator( http://www.polandtrade.eu/foto_produkt/0610026527_250_5_.jpg ) jest wyczyszczony z węgla drzewnego, który tworzy się w nim to wystarczy 30minut suchego dymu.
A, kiełbasa wyborcza... nie nie jadam.
Czy przewędziłem zbyt mocno - tak. Ale udało się to przerobić na schab dębowy,malowany w krwi.
Komentarz usunięty przez moderatora
2 Czy mięso które nam oferują w sklepach jest pochodzenia Polskiego i jak to sprawdzić ?
1. Jaki produkt zawiera najwięcej mięsa tak, abym się nie musiał martwić, że tam jest dużo chemii.
2. Zawartość chemii w polędwicy sopockiej jest naprawdę taka straszna ?
3. Jakie produkty polecasz tak, aby nie zbankrutować. NIe każdy ma możliwość jedzenia swojskich rzeczy ;]
1. Szynki/polędwice w folii (bloki), jasne polędwice (z kurczaka, indyka, etc.)
2. Tak, roztwory solankowe są nastrzykiwane x krotnie po nad normę i nie łamią tym prawa, bo jesteśmy w UE.
3. Nie otrujesz się niczym, ale to Twój język daje Ci znać co jesz. Najlepiej omijaj kiełbasy gęsto zmielone, tam pakuje się wszystko. To tylko kwestia psychiki co jesz.