•  

    Przypominam, tylko, że dzisiaj jest kolejna rocznica świętowania bezsensownego powstania skazanego od samego początku na niepowodzenie, samobójczej głupoty a tym samym gloryfikowania straszliwej zbrodni na żywym ciele Warszawy i jej mieszkańców, jej zniszczenia i wymordowania setek tysięcy istnień. A ludzie za nie odpowiedzialni uniknęli odpowiedzialności i dzisiaj się robi z nich bohaterów. Hańbą jest, że nasze ulice są nazywane ich imionami, nie zaszczyty ale zaoczny sąd wojskowy powinien czekać na tych, którzy wypuścli bezbronną młodzież na uzbrojonych po zęby Niemców.
    #polityka #polska #historia #powstaniewarszawskie #takaprawda
    pokaż całość

    •  

      @skrajnaa: Ten bełkot ogólnie nazywa się filozofia. I minimalne pojęcie o tej nauce pozwala na zrozumienie, że nie wszyscy ludzie na świecie mają jednakowe systemy wartości i ideały, za które walczą i umierają. To, ze jakiś anon w internecie uważa, że najważniejsze to żyć, żreć nieważne jak ani gdzie nic nie zmienia. Żeby nie było uważam ten wasz system wartości z życiem na szczycie za odrażający, ale nie mam zamiaru nikogo z tego powodu dyskredytować. Każdy żyje jak chce i dostaje to na co zasłużył. pokaż całość

    •  

      @skrajnaa: Podejście do wartości ich pochodzenia oraz natury to przedmiot filozofii.

      To, ze ktoś ceni sobie wyżej wolność niż życie nie wynika z czegoś co jest dyskutowalne, nie wynika z wiedzy lub niewiedzy czy z jakiegoś logicznego rozumowania. Ktoś wyżej stawia wolność, ktoś inny życie, bo tak uważa. Jeden woli ogórki, ktoś inny pomidory. A ktoś inny nie może patrzeć jak inny je pomidory, bo go to obrzydza. Nie da się dyskutować na ten temat, bo jak bardzo byś nie przekonywała kogoś do pomidorów to jemu i tak nie będą smakować. pokaż całość

    • więcej komentarzy (22)

  •  

    Mireczki, 26 czerwca zabutelkowałem foreign extra stout, dzisiaj otworzyłem jedna butelkę i piwo śmierdzi i smakuje drożdżami. Jest wyczuwalny aromat kawy, ale drożdże i tak przeważają....
    Co mogłem zrobić nie tak? #piwowarstwo

    •  

      @przeczki: Moj pierwszy stout z brewkitu też tak miał przez bardzo długo. Jakieś 3 miesiące mu zajęło, żeby to się ułożyło. Niestety przez ten czas dostał trochę wiecej estrów. Wydaję mi się, że to może być pokłosie za wysokich temperatur podczas burzliwej i/lub zaciągnięcia zbyt dużej ilosci drożdży podczas zlewania do butelkowania.

    • więcej komentarzy (8)

...to tylko najnowsze aktywności użytkownika ManInBowtie

Zobacz wszystkie dodane znaleziska, komentarze i wpisy korzystając z menu powyżej.

Osiągnięcia (3)