•  

    Mała aktualizacja...
    4 miechy redu (choć właściwie od 21 grudnia do 2 stycznia nie ograniczałem się w jakikolwiek sposób z alko i śmieciowym zarciem i dopiero ten stan odrobiłem 15 stycznia sprzed świąt, więc można powiedzieć, że 3 miesiące faktycznej redukcji)
    -15 Kg, Nie jest idealnie, ale z uwagi na wolny metabolizm i typowe #endo nie narzekam, ciągle do przodu :) Według pomiaru tanity metabolizm z 34 latka pokręcił się do 28 latka (mam 24 lata), choć patrzę na to z mocnym przymrużeniem oka xd pomiary w komentarzu
    Jak myslicie, daleka droga jeszcze, by zejść do tych 12% bfa?
    Przy okazji, kolejnej siorce wyszło hashimoto, czy idzie się przed tym jakoś obronić? Obie raczej stronią od trenningów i ruchu.
    EDIT: może jakieś rady, jak uskutecznić redu, by w miarę rozsądnie ją zakończyć?
    Obecnie staram się 3x w tyg FBW po każdym treningu siłowym 20 min cardio na rowerku ale to tak lajtowo sobie kręcę,
    do tego raz w tyg zajecia rowerowe coś ala interwały przeplatane z cardio, mocny wysiłek. Do tego 1-2 bieganie ok. 40 min. Biorę również ekstrakt z zielonej herbaty + thermo stim. Do tego omege-3, staram się też kreatyne i witaminy. Ze względu na pracę i małą ilość wolnego czasu oraz brak wypoczynku treningi czasem nie są takie jakbym chciał, po prostu brak paliwa (╯︵╰,)
    #redukcja #dieta #mikrokoksy #mirkokoksy
    pokaż całość

  •  

    Mój chleb, na wodzie drożdżowej i zakwasie pszennym (w sensie wrzuciłem odrzut z dokarmiania, taki przejrzały), z cheddarem i chili. Hydracja 70%, bez zaczynu, bardzo przeciągnięty, więc się rozlał na płasko. Ale smaczny jest. Zacząłem koło piątej, skończyłem koło północy. Mogłem nie nacinać, może by tak nie sflaczał. Zaskakująco łatwo dał się jednak ciachnąć, zazwyczaj żyletka mi się klei do ciasta.
    To jest ogólnie ciekawa sprawa. Gdy patrzę na cudze chleby to wszystkie są piękne. Gdy patrzę na mój to myślę że jest OK, ale głównie widzę, co nie wyszło i ten brak umiejętności, żeby to poprawić na zasadzie : zrobię tak, wtedy wyjdzie. Może to jest okolica moich umiejętności? A może realny efekt przy obecnym nakładzie sił? A może ta moja niedoskonałość musi się uleżeć przez rok-dwa i wtedy coś zaskoczy, a ja znów się zafascynuję i będę przerabiał 70 kilo mąki miesięcznie? Zobaczymy.

    Zapraszam do tagu #bojowkapiekarska, gdzie spotkasz więcej chlebowych świrów i znajdziesz pomoc, jeśli z chcesz spróbować upiec chleb.

    #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb
    pokaż całość

...to tylko najnowsze aktywności użytkownika pupawolowa

Zobacz wszystkie dodane znaleziska, komentarze i wpisy korzystając z menu powyżej.

Osiągnięcia (2)