Zauważyłem, że są różne kolory loginów użytkowników. Co te kolory oznaczają?

Kolory loginów określają staż i zaangażowanie w życie serwisu. Zielonym kolorem oznaczeni są użytkownicy, którzy na Wykopie są krócej niż 30 dni. Po upływie 30 dni kolor zielony zostaje zastąpiony kolorem pomarańczowym. Kolor bordowy to kolor zarezerwowany dla osób, które są na Wykopie dłużej niż 90 dni i wyróżniają się dużą aktywnością. Dodatkowymi kolorami oznaczono również konta administratorów serwisu (czarny), konta reklamodawców (niebieski), oraz konta zbanowane (szary). Kolory loginów decydują nie tylko o sile i wadze głosu, ale także o ilości wyświetlanych reklam czy też możliwości szybkiego zgłaszania nieodpowiednich treści.

Słyszałem, że istnieją limity nałożone na dodawanie komentarzy i znalezisk. Jakie to limity i od czego zależą?

Limity te zależą od koloru loginu użytkownika – im użytkownik aktywniejszy, tym więcej treści w ciągu doby może dodać. Szczegóły prezentuje poniższa tabela.

Zieloni Pomarańczowi Bordowi
Dodawanie znalezisk 6 na 12 godzin 12 na 6 godzin 16 na 4 godziny
Komentarze 10 na 15 minut 30 na 15 minut 50 na 15 minut
Wpisy na mikroblogu 15 na 30 minut 20 na 30 minut 30 na 30 minut
Przywoływanie 20 osób 50 osób 150 osób
Prywatne wiadomości 10 konwersacje na godzinę 50 konwersacji na godzinę 100 konwersacji na godzinę

Jak mogę obejrzeć mój profil?

Po zalogowaniu, na górze, po prawej stronie znajduje się Twój avatar. Po kliknięciu na niego rozwinie się lista, z której należy wybrać „Profil”.

Czy mogę zobaczyć profile innych użytkowników?

Oczywiście. Tutaj znajdziesz ranking najaktywniejszych użytkowników. Możesz również wpisać ręcznie URL, podając adres: www.wykop.pl/ludzie/[nazwa_użytkownika] lub po prostu kliknij w login użytkownika w dowolnym miejscu w serwisie.

Czy mogę usunąć swoje konto z serwisu?

Tak. Użytkownicy mogą usunąć konto korzystając z funkcji „usuń” dostępnej w ustawieniach profilu. W ciągu 30 dni od usunięcia konta, możesz się rozmyślić i ponownie aktywować swoje konto - wystarczy, że się na nie ponownie zalogujesz.

Czy jak usunę swoje konto, to wszystkie moje dane i dodane znaleziska znikną?

Usuwając konto decydujesz się na skasowanie wszystkich swoich danych osobowych, w tym także adresu e-mail. Wciąż jednak widoczne będą wszystkie dodane przez Ciebie znaleziska i komentarze, a w naszej bazie pozostanie jedynie skrót md5 Twojego adresu e-mail, który uniemożliwi Ci ponowną rejestrację. Tak zapisanego adresu e-mail nie jesteśmy w stanie odczytać ani odtworzyć.

Jak mogę ustawić swój avatar (obrazek)?

Aby dodać swój obrazek należy kliknąć przycisk „avatar” widoczny w ustawieniach Twojego profilu, a następnie wybrać właściwy plik z komputera lub adres obrazka z internetu.

Najczęściej zadawane pytania

Podstawy rozwiń

Znaleziska rozwiń

Komentarze rozwiń

Konta użytkowników rozwiń

Moderacja rozwiń

Inne rozwiń

Nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie?