Aktywne Wpisy
Viesti +794
Rozwala mnie ta ostatnia nagonka na RODy – nic a nic nie wygląda na zorganizowaną ustawkę. Na co dzień deweloper to synonim najgorszego zła a tu nagle „oddajmy najlepsze tereny w mieście deweloperom, tylko oni tworzą przestrzeń dodaną w mieście”.
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
jozef-dzierzynski +304
#rod
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
Tym razem przepis na Musztardę Habanero Biohazard ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Składniki:
Habanero - 10szt,
Musztarda zwykła - 200g,
Musztarda chrzanowa - 200g (jeśli nie mamy chrzanowej możemy dodać 400g zwykłej + 3 łyżeczki chrzanu),
Cebula - 2 średnie,
Czosnek - 5 ząbków,
sok z limonki - 2 łyżeczki,
pieprz cayenne - 3 łyżeczki,
kolendra - 1 łyżka świeżo posiekanej,
oregano - 1 łyżka świeżo posiekanego,
cukier - 1 łyżeczka,
ocet winny z wina czerwonego - 30ml,
woda - 1/2 szklanki, (zamiast wody możemy użyć lekko wygazowanego piwa :) doda fajnej goryczki)
sól i pieprz do smaku.
I jazda:
1. Habanero kroimy na połówki (i jak zawsze wyrzucamy tylko ogonki). Wrzucamy do blendera, dodajemy wodę i blendujemy.
2. Smażymy cebulkę i czosnek wcześniej posiekane. Po kilku minutach smażenia wrzucamy do blendera i.... blendujemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3. Dorzucamy zioła. Teraz blendujemy bardzo dokładnie. Po wszystkim wrzucamy wszystko do gara.
4. Dodajemy cukier, limonkę, ocet, sól, pieprz, pieprz cayenne i doprowadzamy do wrzenia.
5. Redukujemy długo, nawet do 1h często mieszając. Po zakończeniu zawartość garnka powinna wyglądać jak pasta (tak wiem wiem #pasta o ostrym żarciu :P).
6. Odstawiamy do ostygnięcia.
7. Po ostygnięciu mieszamy z musztardą i wkładamy do wyparzonych słoików.
8. Jemy kiełbaskę z zajebistą musztardą pocąc się przy tym jak wieprz (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Ta musztarda jest naprawdę mocna. Niemal nie ma tu składników neutralizujących kapsę. Fantastycznie pasuje do grilla na którym możecie tą musztardą lekko "podgrzać" atmosferę :)
Powinna smakować również osobom, które fanami musztardy nie są, gdyż nie ma tak ostrego posmaku gorczycy i jest w niej wyczuwalna nuta "owocowo-pieprzowego" smaku habanero.
Po więcej jak zawsze zapraszam pod #goomowesosy
#chilihead #chili #gotujzwykopem #papryczki
I jak zawsze wołam miłośników ostrych sosów:
@rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass: @danoxide: @Saute: @TOTYLKO_JA: @empeash: @Jutraniema: @rozowy_dzban: @ninetyeight: @jestem-tu: @Patt_: @WujekOprawca: @Rain_: @PROstak: @jednakwiecejniz14sekund: @Revital: @eragonn14: @Kaczorra: @npsr: @TheFuckingRoses: @yeloneck:
@gozergozer: Robię, aczkolwiek uważam, że moja żona gotuje zdecydowanie lepiej ode mnie :)
Papryczki to różnie, markety, warzywniaki. Gdzie coś jest :)
Dodaj mnie do spamlisty jeśli możesz, dzięki!
@ami1410: Oczywiście! :)
JA #!$%@? JAK MNIE #!$%@?Ą TAKIE CIOTY, NO #!$%@?. O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY SMAKOSZ NAJPIKANTNIEJSZE NA SWIECIE OO JAKA DOBRA OSTRA, PODKREŚLAM OSTRA MUSZTARDA. ALBO "OO KUPIE SOBIE CZIPSY, ALE NIE JAKIEŚ SMACZNE, MUSZA BYĆ PIKANTNE, JESTEM LEPSZY BO JEM PIKANTNE A WY CO NADAL PAPRYCZKA CZY CEBULKA? JA #!$%@? WASABI, SMAKUJE JAK OCET Z PIEPRZEM ALE #!$%@?, NIEBO W