Wpis z mikrobloga

@dolores007: 3 kostki lodu i do tego wygnieć nieco skórkę z cytryny i wrzuć dodaj cześć burbona i mieszaj z 15 sekund, następnie angostura lub inny bitter i pół części whiskey, potem dodaj syropu klonowego i mieszaj z 6 sekund i dodaj kolejną cześć whiskey, dodaj 3 kostki lodu i zamieszaj z 20 sekund. Na koniec wygnieć skórkę z cytryny dodaj lodu i lekko zamieszaj i można się raczyć zacnym trunkiem.
@Majsterko: No ale przecież Jim Beam to burbon. Powiem Ci, że odkąd spróbowałem z syropem klonowym to wiem, że to jest to. Syrop strasznie dobrze uwydatnia aromat burbona fajnie czuć ten posmak drewna z beczek. Jeśli nie próbowałeś to polecam. Warto też to zestawienie zrobić z burbonem Jim Beam Devils Cut.
oczywiście że burbon. wcześniej miałem na myśli że może bardziej będzie pasowała pomarańcza niż cytryna w takim zestawieniu. skoro tak mówisz to na pewno spróbuje bo wszystkie składniki w domu