@trisss: Dziś grają nasi, więc #jemrosol z perliczki - w końcu jakoś trzeba uczcić wyjątkowość chwili. Ktoś jeszcze ze mną i z reprą dziś je rosół? ( ͡°͜ʖ͡°) Swoją drogą, ciekawy opis przygotowania perliczki znalazłam w pewnej historycznej książce kucharskiej z 1860 roku, autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej: "(..)Nabierają więcej smaku, jeżeli się je przed zabiciem zgoni, tak, by ze zmęczenia padły"..:P
@dzyndzla zgoniłam się za nią przez pół Auchana. Może takie wysportowane mięso to klucz do sukcesu? Zobaczymy, jak będą dziś się zganiać na boisku..i kto pierwszy padnie..
"(..)Nabierają więcej smaku, jeżeli się je przed zabiciem zgoni, tak, by ze zmęczenia padły"..:P
#gotujzwykopem #euro2016 #bialoczerwoni