Aktywne Wpisy
linca_pau +278
Jeśli ktokolwiek z Was łudzi się, że afera wizowa obije się na sondażach, to uwaga, nie odbije się. Mój tato niestety jest PiSowcem. Kiedyś to był facet z głową, który oglądał wszystkie kanały informacyjne żeby wyrobić sobie opinie. Teraz jedyny słuszny kanał leci w domu. Coś mu w głowie przeskoczyło i blokada. Orędzie Grodzkiego? Tego łapówkarza? No daj dziecko spokój. Czasami podejmuję rozmowy, żeby jakkolwiek do niego dotrzeć, to się zaczyna. Przejął
Berbeluszka +70
Człowiek wchodzi przez życie pełen nadziei, a potem nagle bum. Starsi i wyżej postawieni nie zawsze mają rację, na przyjaciół nie można liczyć, najbliżsi okazują się najbardziej wyrachowanymi oszustami, faceci głosują na konfederację i oglądają patostreamy, dziewczyny się prostytuują w internecie ale na żywo też ci obciągną za blika na 30zl.
A potem człowiek nocami siedzi i szuka w internecie rozwiązania, jak nie gardzić wszystkimi dookoła
A potem człowiek nocami siedzi i szuka w internecie rozwiązania, jak nie gardzić wszystkimi dookoła
#piwowarstwo
@vuvkid: apa nie trzymałbym długo bo chmiel ucieknie, a surowce do refermetnacji policz chociażby tutaj http://hbd.org/cgi-bin/#!$%@?/#!$%@?/carbonation.html
refermentuje w temperaturze pokojowej.
@vuvkid: po prostu nie zrozumiałem.
@vuvkid: Trochę CO2 napewno ma bo przecież fermentowało.
APA powinno się leżakować krótko, bo aromaty chmielowe szybko uciekają, krótko czyli sprawdź w weekend czy już Ci nagazowanie pasuje, jak tak to pij, bo potem poprawy raczej nie będzie w smaku (a jak będzie to nie wielka, kosztem osłabienia chmielu). Refermentację to przeprowadź w temperaturze pokojowej 2-3
APA pij szybko, tydzień po rozlewie można zaczynać.
100-120gr sacharozy na 20l piwa będzie wystarczajaco