Wpis z mikrobloga

@lechoslaw no właśnie tu jest problem. Podobny do saisona ale z aromatami dzikusow. Sorry myslalem ze to jakis styl jest. Trafilem na takie piwo w marks and spencee. Sorachi ace saison z dodatkiem bretrow. To moze zmienie pytanie. Czy saison z aromatami brettow ma ra je.bytu, czy zostalem zrobiony w jajo?
@lechoslaw no wlaśnoe mam brett ipa, które będzie szło na cichą i tak pomyslalem, po cl wydawac duzy hajs na gotową mieszankę skoro mam bretty rozmnożone po burzliwej. Dzięki za informację.
@lechoslaw: Mam jeszcze pytanko, całkowicie na cichą dać gęstwę z amalgamation czy może skrócić burzliwą i wtedy dodać bretty? Niby przejadają one(dzikusy) cukry złożone, ale nie znam procedury.
@Brytus ja bym dał na cichą, żeby był sezon z brettem ale musisz eksperymentować, na tej mieszance z yeast bay jeszcze nic nie robiłem. Możesz rozdzielić warke na pół i porównać efekty. Jakie drożdże sezonowe?