Wpis z mikrobloga

[ #rozdajo ] [ #cebuladeals ] [ #dziendarmowejdostawy ]

#chwalesie motzno, bo wszystkie nowości nad jakimi procowaliśmy przez ostatnie 6 miesięcy postanowiły zjawić się u nas w czerwcu ()

Do rzeczy: z + wybierzemy jutro 4 osoby, które otrzymają od nas paczkę zrębek.

Wszystkie zamówienia od teraz do godziny 23:59 27.06.2017, które mają w sobie minimum jedną paczkę nowych zrębek dostają od nas darmową dostawę ( ͡ ͜ʖ ͡)

Polecamy też przeczytanie opisów na www, bo Mariusz lubi te zrębki #pdk

I oczywiście bez #przepisy nie może się obyć.

Domowe wędzone udka z kurczaka

Składniki:
- 8 udek z kurczaka

Składniki zalewy peklującej:
- 8 g saletry potasowej
- 2 duże łyżki soli
- ziele angielskie
- pieprz
- liście laurowe
- 1 L wody

Niezbędnik:
- zrębki wędzarnicze z ziołami Mocne Wrażenia (zrębki bukowe, czosnek, papryka, rozmaryn, pietruszka, imbir, szczypiorek, sól, dekstroza, olej roślinny)
- wędzarnia balkonowa

Przepis:
Z przegotowanej, ostudzonej wody oraz przypraw sporządź zalewę peklującą. Umieść w niej udka i pozostaw w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie udka wyjmij z zalewy i pozostaw do obsuszenia na 1 godzinę. W tym czasie przygotuj wędzarnię. Wsyp do niej zrębki wędzarnicze z czosnkiem i imbirem MOCNE WRAŻENIA, które nadadzą mięsu odpowiedni aromat i kolor. Zrębki, delikatnie zroszone wodą, umieść w aluminiowym pojemniku. Udka wędź na gorąco przez 2 godziny, w temperaturze 70-80°C.

BROWIN Radzi: zrębki Mocne Wrażenia najlepiej współgrają z jagnięciną, drobiem i wieprzowiną.

Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!

#browin #wedlinydomowe
Browin - [ #rozdajo ] [ #cebuladeals ] [ #dziendarmowejdostawy ]

#chwalesie motzno...

źródło: comment_86PSbs6QmFzM2TeM3zeKInQkUyijkU2c.jpg

Pobierz
  • 25
@Browin: Nie jestem fanką peklowania, nigdy nie peklowaliśmy mięsa :///
Ostatnio do świniaka wzięliśmy masarza, polecanego w całym powiecie - bo ciężko samemu w upały uwinąć się z całą świnią 160 kg - to wszyscy wyklinamy te wędliny, są niedobre jak diabli przez te zalewy i jego sposób wykonywania. Dobrze że część mięsa zrobiło się po swojemu od A do Z - om nom nom.
@Hannahalla: Akurat jakiś czas temu miałem przyjemność próbować mięsa peklowanego w Browinowych przyprawach i saletrze, i muszę przyznać że po upieczeniu wyszło bardzo dobre. Wychodzi na to, że może masarz na obrobieniu świni się zna, ale z wyrobem wędlin już gorzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Hannahalla: my najbardziej uwielbiamy peklowane ryby, ale mięso też wychodzi baaaaaardzo smaczne. Czasami jednak ilość wody i długość pekolwania sprawia, że mięso smakuje jakby było gotowane, staje się takie wodniste. To wszystko zależy od sposobu przyrządzenia i włożonego serca, ale to wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ash_Nazg: Dzięki za kompemet! Btw. Jak @Hannahalla zaprasza Cię na degustację to my byśmy nie odmawiali. Dziewczyna wie o czym
@Hannahalla:Bo raz zrobią swietnie a raz nie, brak powtarzalnośći to normalka niestety,wydaje mi sie iz niekazdy posiłkuje się sprawdzonymi przepisami albo wogóle ich nie stosuje niestety, mimio lat doświadczenia