Dobre na kolację lub przekąskę. Szpinak w takiej wersji jest pyszny (jakby ktoś miał wątpliwości) :) Zapraszam :)
Składniki: - dowolne pszenne pieczywo (chleb, bułka, bagietka), - opakowanie szpinaku w brykiecie, - ser żółty w plasterkach, - 3 ząbki czosnku, - szczypta gałki muszkatołowej, - pieprz, 1 sól
Wykonanie: Szpinak dusimy ok. 5 min, aż odparuje. Zdejmujemy z ognia. Przeciskamy przez praskę czosnek i ścieramy na tereczce gałkę (może być w proszku gotowa, ale będzie mniej aromatyczna). Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na pieczywo szpinak i kładziemy plasterek sera. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Jeżeli zostanie nam szpinak, można schować do lodówki na następny dzień i użyć go do innego dania (np. do makaronu). Smacznego! :)
Dobre na kolację lub przekąskę. Szpinak w takiej wersji jest pyszny (jakby ktoś miał wątpliwości) :) Zapraszam :)
Składniki:
- dowolne pszenne pieczywo (chleb, bułka, bagietka),
- opakowanie szpinaku w brykiecie,
- ser żółty w plasterkach,
- 3 ząbki czosnku,
- szczypta gałki muszkatołowej,
- pieprz,
1 sól
Wykonanie:
Szpinak dusimy ok. 5 min, aż odparuje. Zdejmujemy z ognia. Przeciskamy przez praskę czosnek i ścieramy na tereczce gałkę (może być w proszku gotowa, ale będzie mniej aromatyczna). Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na pieczywo szpinak i kładziemy plasterek sera. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Jeżeli zostanie nam szpinak, można schować do lodówki na następny dzień i użyć go do innego dania (np. do makaronu). Smacznego! :)
#gotujzwykopem #foodporn #gotujzmikroblogiem