Wpis z mikrobloga

Mirki produkujące wina. Zrobiłem winko z winogron takich pospolitych, granatowych. Syropu dodawałem tyle aby było pół słodkie. Po 6 miesiącach sok przelała do beczki dębowej 20 litrów. Dziś spuściłem do kieliszka po kolejnych 6 miesiącach na spróbowanie i jest za słodkie i do tego mdłe. Jak wlewałem do beczki to było ok. Dałem może na 20 litrów wina dwie szklanki cukru(oczywiście w syropie) co można z tym zrobić? Na jesień robić nowe i zmieszać czy do przepędzenia? #wino #winodomowe #winodomowejroboty, #tworczoscwlasna
  • 5
@fordomaniak: Po co wino do beczki dębowej? Nie ma możliwości aby wino z 20 litrów było słodkie po dodaniu 2 szklanek cukru, chyba że ... drożdże były złe i beczka też była zła:)