Aktywne Wpisy

MonazoPL +83
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W jakim banku masz główne konto i dlaczego właśnie w tym? ( ͡€ ͜ʖ ͡
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W jakim banku masz główne konto i dlaczego właśnie w tym? ( ͡€ ͜ʖ ͡
źródło: rozdajo monazo
Pobierz
solejukowski +1

Jakiś czas temu, 8 czerwca, kupiłem telefon Xiaomi ze sklepu gearbest. Oczywiście telefon nie dotarł na czas (25dni), więc czekałem do 60 dni, tak jak radził sklep. I nadal nic...
Więc napisałem do nich, że czas już minął i chce telefon lub zwrot kosztów.
Dostałem odpowiedź, że mogę dostać 50%...
Próbowałem tłumaczyć, ale support to jakiś boot i cały czas te same odpowiedzi wysyłane po 5-7 dniach.
No więc chargeback...
Złożyłem reklamację to T-mobile UB, czekam miesiąc i dostaję odpowiedź:
"Uprzejmie informuję, że usługodawca (GEARBEST.COM) odmówił zwrotu środków, tym samym nie mogą uznać mojej reklamacji.
Bank może ponowić procedurę reklamacyjną z akceptantem transakcji na tzw. zasadach dobrej woli"
I teraz fala pytań?
Czy procedura chargeback, jest tak ułomna (bank pisze do gearbestu, żeby oddali cebuliony, a oni "nie" i już (koniec))?
Czy mogę domagać się innej procedury rozpatrywania reklamacji?
źródło: comment_SHeZnwzrp8Rv6NDY2cIOOlm3uoJRqIsk.jpg
Pobierzźródło: comment_6nURYlNW2yX6d6Asixyjg4AvmAuEvNQM.jpg
Pobierz@dowcip: Co dokładnie napisałeś w reklamacji?
@mietek79: @GearBest_Polska
źródło: comment_a5oU8BlLdCknNgU4akb2IiJ5BAAPclYY.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
"Co jest potrzebne, by podważyć zasadność chargebacku?
Dokumentacja wymagana do wykazania bezzasadności chargebacku może różnić się w zależności od przypadku i powodu zgłoszenia takiego żądania. Poniższa lista przedstawia najczęstsze okoliczności oraz dokumenty, które mogą być pomocne w odrzuceniu chargebacku.
Towar nie został dostarczony
@dowcip: Jeśli godzą się na płatności kartą, to muszą też chyba przestrzegać reguł pośrednika (Visa czy MC), a tym samym i chargebacku.
- odeślij pan telefon to oddamy kase
- odeslalem, oto potwierdzenie z poczty, ze odebrana
- kontaktowalismy sie ze sprzedawca, mowi ze nie odeslal pan
- WTF? Pytacie złodzieja czy mnie okradł?
@MichaelT128: