@play_it_Sam: niby tak, ale nie do końca. Tackowane kupuję tylko w Lidlu, takie mielone na miejscu w Intermarche gdzie rozbierają tusze na miejscu, czasem na stoisku Sokołowa i czasem na ryneczku w miejscowym stoisku mięsnym. I tylko w tym paczkowany m nigdy nie miałem wątpliwości co do świeżości mięsa. @maniok: możesz mrozić, czasem tak robię tez z piersią z kaczki czy golonka mi z indyka i zawsze spoko.
@maniok: no wiem, sam się zastanawiałem, ale nigdy nic się nie stało. Bo jak mielone kupuję to przeważnie i tak dzielę na porcje po 200-300 g i do woreczków.
@maniok: możesz spokojnie przełożyć do woreczka lub włożyć do zamrażarki tak jak jest. Nic mu nie będzie, sama tak robiłam i mięso było ok. Zwróć tylko uwagę, czy na opakowaniu nie ma napisu 'Produkt rozmrożony - nie zamrażać ponownie".
@EndlessDream dzięki