Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
giorgioflojdini +328
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Teraz na us05 mi zeszło z 14 blg do 1 blg w tydzień.
Stopniem odfermentowania i charakterem piwa się łatwo steruje przy zacieraniu. Jeżeli będziesz zacierał w temperaturze 60-65 stopni, dasz lepsze warunki B-amylazie, która przerobi więcej cukrów, piwo będzie bardziej wytrawne i odfermentuje głębiej. Tzw. zacieranie na wytrawnie. Jeżeli utrzymasz przy zacieraniu wyższą temperaturę, 65-70 stopni, aktywność B-amylazy spadnie, a działać będzie przede wszystkim a-amylaza, która nie rozłoży wszystkich cukrów złożonych i zostaną w brzeczce (i
67-60minut
72-10minut
76-mashout