Czas na klasykę #heheszki #harrypotter
Jako że dzisiaj Sylwester, podzielę się z Wami czymś, co żona znalazła w czasie świątecznych porządków. Otóż, jest to kartka z noworocznymi życzeniami licząca sobie... 106 lat. Kartka była wysłana do dziadka Jana Wiechuły (Johann Wiechulla), który prowadził wtedy w Pawłowie (niem. Paulsdorf, obecnie dzielnica Zabrza) piekarnię (Bäckerei), z okazji nowego roku 1912. Niestety, w rodzinie nikt już nie pamięta, kim był nadawca podpisany "Izydor". W komentarzu rewers i treść życzeń.
#historia #gruparatowaniapoziomu #zabrze
Fajna ciekawostka. Pocztówkę pewnie zachowasz, ale cyfrową kopię mógłbyś udostępnić w portalu http://zabrze.aplus.pl/. Zarządza nią Andrzej Dutkiewicz.
Czas na klasykę #heheszki #harrypotter
Ja nie wiem, jak może bawić tak prostacki i prymitywny humor, którego fundamentem jest rzucanie kurwami i chujami. Nie zrozumcie mnie źle - lubię dobry, chamski żart ale niech chodzi w nim o coś więcej, niż w tych polskich stand-upach. Przecież jak widzę reklamy na Comedy Central i patrzę na to TURBOŚMIESZNE zapowiedzi, to żenadometr poza skalą.
W temacie tego rodzaju występów pokaż całość
#anonimowemirkowyznania
Po kilku latach picia dzień w dzień - jako wysoko-funkcjonujący alkoholik podjąłem decyzję aby sam (nie mam wyroku sądu, nie jestem ubezwłasnowolniony) pójść do zamkniętego ośrodka uzależnień.
Nie skończyłem nawet 30 lat, pewnie będę tam młokosem ale już nie mogę tak dalej żyć. Czuję jak to gówno wyżera mi mózg, pokaż całość