Wpis z mikrobloga

@jmwaj: właśnie dlatego się bałem robić w s-v, jednak te filety z Lidla nie są tak idealne jak w programach kulinarnych ;) Trzeba by zabrać cyrkulator na wakacje do jakiejś nadmorskiej miejscowości i tam z targu świeżą rybę walnąć w wora :)

@mdesign: w sumie można by z palinika go potraktować
@paczesik: jednego udało mi się wyjąć z wora, wrzucić na patelnie i na talerz w całości, drugi mi trochę ucierpiał przy wyciąganiu z worka ale to był akurat wyciągany jako pierwszy więc w ogóle się nie spodziewałem, że będzie taki delikatny. Jak dla mnie ryba całkiem spoko jak na lidla, normalnie raczej bym z selgrosa brał, nad morzem wbrew pozorom ciężko o świeżą rybę ( ͡° ʖ̯ ͡°
@jmwaj: polecam w większym markecie na stoisku rybnym kazać odciąć sobie najgrubszą cześć z dużego fileta - Nie rozpada się. palnik w takiej sytuacji również się przydaje. W sumie ten palnik to przydaje się cały czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)