Aktywne Wpisy
drogadonikad +35
Mefedronka +66
Budyń z marchewką
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
E: Blitz to szybkie gry, classic to wolniejsze partie
tutaj gierka https://lichess.org/WwEtdF5NGj4a
Słaby poziom więc błędy aż tak mnie nie dziwią ;d
Partia Hiszpańska, nie jakiś Ruy Lopez Alfonso de Transtramera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tyrytyty: Nie chodzi o samą naukę otwarć, ale o zrozumienie motywów danego debiutu. Jeśli ktoś wymienia w hiszpańskiej
@whoru: Dzięki, znalazłem już filmy na SLCC o obronie berlińskiej i tego wariantu czupakabry. Będzie coś do pooglądania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.youtube.com/watch?v=NIIy3vZ5Dsc
https://www.youtube.com/watch?v=Mw8U3Lyy6Vg
Cokolwiek byś nie trenował, to jak robisz to dobrze to z czasem do jakiegoś 1800-2000 dojdziesz.
Nauka debiutów ma większą skuteczność niż końcówek, bo debiut zdarza się w każdej partii. Kwestią jest to, jak się tych debiutów uczysz.