Aktywne Wpisy
NicolasLatifi +1232
masur1 +263
Eh, w poprzedniej pracy byłem 3,5 roku, zwodzili mnie z podwyżkami i awansami. Bardzo lubiłem tamtą pracę, ale finalnie każdy pracuje aby zarabiać, a nie dla atmosfery.
W międzyczasie odezwała się rekruterka, od niechcenia przeszedłem 3 etapy rekrutacji, dostałem list intencyjny na maila, jednak nadal czekałem na rozmowę roczną w maju, liczyłem, że w końcu zgodnie z obietnicami dostanę awans. Nic bardziej mylnego. 3 miesiące wypowiedzenia ciągnęły się jak flaki z olejem,
W międzyczasie odezwała się rekruterka, od niechcenia przeszedłem 3 etapy rekrutacji, dostałem list intencyjny na maila, jednak nadal czekałem na rozmowę roczną w maju, liczyłem, że w końcu zgodnie z obietnicami dostanę awans. Nic bardziej mylnego. 3 miesiące wypowiedzenia ciągnęły się jak flaki z olejem,
#bao #azja #gotowanie #gotowanietomojapasja #gotujzwykopem
wolnowar szanuję, posiadam od 2 lat i łopatka to jest po prostu petarda. Podzielisz się przepisem na taką bułę?
No właśnie. Nie chodzi o szybkość tylko jakość, ja rosół robię 6-9 godzin, tak samo mięso żeby było miękkie jak masło i przeszło odpowiednio musi powoli, długo się robić. Szczególnie że mówimy tutaj o temperaturze ~60-75*C gdzie zupełnie inaczej zachowuje się mięso
Oczywiście, że nie jest to identyczne jak kiedy mięso przeleżałoby pół dnia, ale mimo to mięso nadal da się ładnie poszarpać tworząc jak nazwa mówi "pulled pork".
O ile mięso nie wyszło mi jakieś rewelacyjne to te buły są świetne <3 ja jeszcze odkryłam, że mogę gotować na parze w moim kombiwarze i mogę tam robić większe buły niz w garnku ʘ‿ʘ