Wpis z mikrobloga

@jabolski: Mozarella w planach na 'po świętach'. @TOP___BK: Boję sie. Mam dwóch kumpli, co sie tym zainteresowało i z jednym wczoraj rozmawiałem. 'No kurde, troche sie wkręciłem, 7 rodzajów piwka dojrzewa, jedno fermentuje. Rano do OBI jechałem, bo se musze takie skrzynki termoizolacyjne zbić żeby mieć fermentacje w niskich temperaturach'. To gorsze niż heroina. ;) smakowałem ich wyroby, są naprawdę niezłe. Tylko mi nigdy nie smakowały kraftowe piwa, wolę sobie
@vincii89: Robiłem według tego przepisu. Zamiast gotowej mieszanki przypraw dodałem opakowanie pieprzu ziarnistego kolorowego. Po solidnym odciśnięciu wydawał mi sie bardzo mleczny, prawie słodki. Na noc wstawiłem do solanki, rano był znów zbyt słony. Owijałem papierowym ręcznikiem, który wysysal solanke. Po jednym dniu był idealny - słonawy z mlecznym posmakiem, który przełamywał pieprz.
Pozytywny_Sceptyk - @vincii89: Robiłem według tego przepisu. Zamiast gotowej mieszank...