Wpis z mikrobloga

Mirabelki i Miraski, to ten czas, żeby reaktywować #calywykopkisizur
Rok temu robiłem z mojego przepisu, w tym roku posłucham uwag od @kubaklodz, bo mądrego to aż miło posłuchać. Barszcz biały zrobię jak trzeba, z mąki pszennej.
Przepis od Olga Smile: https://www.olgasmile.com/zakwas-na-barszcz-bialy.html

Jak zrobicie dziś lub jutro, na sobotę będzie gotowy.

#wielkanoc #gotujzwykopem #fermentacja
Pobierz tptak - Mirabelki i Miraski, to ten czas, żeby reaktywować #calywykopkisizur 
Rok te...
źródło: comment_G0RDvJWXZjVjyiHxni3wQyTcBx91abG8.jpg
  • 6
@Kaaziiu: gorącą? Przegotowaną i wystudzoną, letnią lub zimną - rozumiem. Gorąca zabije drożdże i bakterie w mące. To jeden z głównych powodów użycia mąki pełnoziarnistej.

@MadIen: wyparz słoik, tak dla pewności.