Normalnie z piłki nożnej na co dzień oglądam tylko #ekstraklasa i włączyłem sobie teraz Ligę Mistrzów. Ja pierdole co za poziom, to tak w ogóle można grać? xD
#pilkanozna #mecz
Skala zniszczeń w Puszczy Białowieskiej
W znalezisku interaktywna infografika efektów zniszczeń nielegalnej wycinki, zarządzonej przez rząd PiS. Gdyby wszystkie drzewa wycięte w Puszczy Białowieskiej w 2017 r. załadować na ciężarówki i ustawić je jedna za drugą, powstałaby kolejka aut ciągnąca się z Warszawy do Radomia.
znalezisko: https://www.wykop.pl/link/4266417/interaktywna-infografika-skala-zniszczen-w-puszczy-bialowieskiej
#polska #polityka #bekazpisu #puszczabialowieska #neuropa
@tolep: Tylko, że tu nie chodzi o samą liczbę drzew. Gdyby wycięli to w innym lesie to nie byłoby problemu.
@szybki_zuk Nadal nie ma problemu. Ten las jest sztuczny jak każdy inny. Dodatkowo oni twierdzą że zrobili to dla ochrony reszty PB.
@tolep: Oczywiście, że jest. Po pierwsze las pierwotny to nie to samo co naturalny, po drugie las gospodarczy lasowi gospodarczemu nierówny. Ten jest dobrze zachowany i stosunkowo szybko by się unaturalnił, szczególnie że graniczy z doskonale zachowana częścią będącą w parku narodowym.
Zamiast pieprzyć głupoty poczytaj co naukowcy na ten temat piszą.
@szybki_zuk co to znaczy unaturalnił? Wieżowiec w centrum Warszawy jest tak samo częścią natury jak las czy mrowisko. Gdy - załóżmy - w wyniku naszej działalności szlag trafi Golfsztrom I połowę europejskich lasów pokryje lodowiec to będzie to również stan naturalny.
Są na świecie tacy, którzy bardziej płakaliby po śmierci jakiejś lipy niż po śmierci córki Urszulki. Ja do nich nie należę.
Wieżowiec w centrum Warszawy jest tak samo częścią natury jak las czy mrowisko
@tolep: xxDDD Najbardziej szurski argument ever. Po 1. człowiek wymknął się dawno spod pewnych schematów- np. możemy rozjebać cały ekosystem i nic nam się nie stanie, każdy inny gatunek zostałby wyregulowany, przez jego reakcję. Jak chcemy zachować bioróżnorodność to musimy ograniczyć destrukcję. Jak chcesz tylko wieżowce to twoja sprawa, nie chce mi się ciebie przekonywać, że warto zachować jak najwięcej z przyrody... 2. Przecież strona, która jest za wycinką też w większości mówi o ochronie przyrody- z tym, że mylą się co do tego JAK ją chronić, a nie CZY
Gdy - załóżmy - w wyniku naszej działalności szlag trafi Golfsztrom I połowę europejskich lasów pokryje lodowiec to będzie to również stan naturalny.
@tolep: Obecne globalne ocieplenie jest powodowane przez człowieka i charakteryzuje się bardzo szybkim tempem. No i walczymy z nim, bo poważnie nam też zaszkodzi. Więc słaby przykład. Z resztą lasów nie pokryje lodowiec, co to za bajki. Klimat zrobi się bardziej kontynentalny- w innych częściach świata na tej szerokości geograficznej masz lądolód? xDDDDDDD
Są na świecie tacy, którzy bardziej płakaliby po śmierci jakiejś lipy niż po śmierci córki Urszulki. Ja do nich nie należę.
@tolep: xD Kolejny raz udowadniasz, że nie masz pojecia o czym mówisz. Nikt nie płacze, że konkretne drzewo umarło. Chodzi o zachowanie przyrody, bioróżnorodności, a nie pojedynczych osobników.
Normalnie z piłki nożnej na co dzień oglądam tylko #ekstraklasa i włączyłem sobie teraz Ligę Mistrzów. Ja pierdole co za poziom, to tak w ogóle można grać? xD
#pilkanozna #mecz
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz