@SzerniakSzerniaczek: Mirku, jak radzisz sobie z odfiltrowaniem ameryki na zimno? Mi zawsze trafia chmiel do butelek i potem mam gushing ( ͡°ʖ̯͡°) nawet pomimo filtrowania przez pończochę
@TRicKYmAn Pończochę odpuściłem po pierwszym przelewaniu. Stosuję poczciwą dekantację, odpuszczam sobie ostatnie kilkaset mililitrów piwa gdzie znajduje się najwięcej chmielin.
@TRicKYmAn u mnie pończocha wiedzie prym w filtrowaniu mocno chmielonej brzeczki. 15 DIN z biedronki. Przed pierwszym użyciem wygotowana, przed użyciem desprej, po użyciu zalanie wrzątkiem.
@SzerniakSzerniaczek: pewnie kupiłeś jakieś #!$%@? w osiedlowym sklepiku, przerabiałem ten temat ;) Ta z biedry nie oddaje barwnika już przy drugim gotowaniu. Zawsze możesz pójść do sklepu z odzieżą damską i poprosić o radę kobietki z obsługi ( ͡°͜ʖ͡°) Po takiej filtracji gęstwa jest o wiele czystsza (jeśli ma to dla Ciebie znaczenie) a piwo bardziej klarowne.
#piwowarstwo
Po takiej filtracji gęstwa jest o wiele czystsza (jeśli ma to dla Ciebie znaczenie) a piwo bardziej klarowne.