Wpis z mikrobloga

@leopolis jak mam czas to robię, jak nie mam to pije BPC i lecę :) ale generalnie to brzmi bardziej skomplikowanie niż jest w rzeczywistości, raczej nie spędzam w kuchni więcej niż 1h dziennie (gotując dla dwóch osób i psa ;))
@chixi: Ja to parmezan zawsze trę na tarce, jest lepszy od takiego ukrojonego, bo smak się rozchodzi na całą potrawę, a nie koncentruje na kawałku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

na palonym maśle


@chixi: To jest rakotwórcze, spalone masło powinno się wyrzucić, nigdy jeść. xD

Ale cała potrawa brzmi smakowicie. ʕʔ
@Radeg90 a ja różnie, zależnie od efektu jaki chce osiągnąć. Tutaj nie chciałam żeby się roztopił i wszystko posklejał bo byłoby ciężkie do zjedzenia :)
Życie jest rakotwórcze xD Nie jest podstawą w mojej diecie, raczej smakową ciekawostką od czasu do czasu.
Smakowało ()
@chixi: Żeby posklejał, to by trzeba było sporo go sypnąć. :D na tareczce wystarczy lekka pierzynka i już jest wyczuwalny smak, bo jest on bardzo intensywny, raczej nie wpływa to na konsystencję w takiej ilości, przynajmniej ja nie zauważyłem.

Jeśli rzadko to jesz, to nie zaszkodzi. Gorzej, gdyby jadać raz na tydzień, albo częściej.