@nomadicgoogler: @troloking: Ja to robie tak - filet z dorsza (ew. morszczuk, mintaj - ogólnie morskie ryby co to je "czuć" jak to mówi moja różowa) -ok. 500-700g - cebula (pół białej i cała szalotka) - *koncentrat pomidorowy/przecier/świeże pomidory - co pod renko - 1łyżka stołowa/2łyżki stołowe/2 szt. sparzone i obrane ze skórki - świeża papryka - 2szt - czosnek - 1-2 ząbki według uznania - przyprawy - co kto
@nomadicgoogler: czasmi dodaje też curry dla urozmaicenia - tera kamis ma takie w paczkach co to bez soli jest ot spokojnie dla wariacji można 1-2 łyżeczki dorzucić jak kto lubi, ewentualnie jak nie ma harrisy to pierz cayenne 2-łyżeczki
#jedzzwykopem #jedzenie #paprykarz
Kto szanuje?
Ja to robie tak
- filet z dorsza (ew. morszczuk, mintaj - ogólnie morskie ryby co to je "czuć" jak to mówi moja różowa) -ok. 500-700g
- cebula (pół białej i cała szalotka)
- *koncentrat pomidorowy/przecier/świeże pomidory - co pod renko - 1łyżka stołowa/2łyżki stołowe/2 szt. sparzone i obrane ze skórki
- świeża papryka - 2szt
- czosnek - 1-2 ząbki według uznania
- przyprawy - co kto
@MajsterZeStoczni: ryż gotujesz wcześniej czy wystarczy te 7 min smażenia potem?