Wpis z mikrobloga

Miał jakiś Mirek styczność z VNETPHONE V4/V6? Cena atrakcyjna, a potrzebowałbym interkom do rozmów z 3-4 osobami naraz i nie wiem czy to coś tak potrafi.

#motocykle #interkom
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Smitek Podoba mi się, nie wygląda tak tandetnie i nie ma tyle małych przycisków. Tylko takie pytanko, jak mam 4 takie interkomy to bez problemu się łączą czy trzeba w jakiejś specjalnej kolejności je łączyć? No i jeszcze jaka jest różnica między tą wersją, a taką trochę tańsza wersją w pomarańczowym kolorze?
  • Odpowiedz
  • 3
@grundzio12 https://youtu.be/67MnjVtOW2Q Niby ta moja wersja jest ulepszona i tylko na rynek europejski. Dla mnie to pic na wodę. Parowanie trochę męczy, taki urok interkomów. Full duplex działa na zasadzie wysyłania sygnału przez każdy interkom. Przykład: Macie 3 interkomy, parujecie na 3 sztuki. Sygnał idzie od jedynki do trójki przez drugi interkom tak jakby. Czyli wyłączysz interkom nr. 2, a 1 i 3 zamilkną. Więc jak jedziecie bez ziomeczka nr. 2
  • Odpowiedz
  • 2
@dawid131 Moja grupka ma już 4 sztuki i lada moment ziomeczek kupi jeszcze sztukę lub dwie. Inni znajomi podpatrzyli od nas, dopytali i też zakupili sobie 2 sztuki. Ogólnie jakość dźwięku jest różna. Zależy od kasku trochę. W sumie nie mam porównania do innych interkomów. Mieliśmy sobie kupić Interphone F5MC chyba, ale jednak zapał nam zgasł. No i jakoś z głupia wyczaiłem te Freedconny i na razie są gites.
  • Odpowiedz
  • 1
@dawid131 Szczerze powiedziawszy to nie wiem xD Nie sprawdzałem, bo jeździmy po wiochach, które znamy xD Wiem tylko, że jak jest konferencja i ktoś ma sparowany telefon do tego, to gdy komórka zadzwoni i ktoś sobie odbierze interkomem, no to konferencja się wycisza u każdego dopóki ktoś nie skończy gadać i się nie rozłączy. Wtedy interkomy po rozmowie same znowu się połączą.
  • Odpowiedz
@Smitek: Do nawigacji/yanosika super działa. Radyjko na trasie elegancko odbiera (mecz polska-kolumbia wysłuchałem na bieżąco). Jedynie konferencji nie wypróbowałem bo kumple jeżdzą w zestawie słuchawki+mikforon na jecka i rozmawiamy przez konferencje na telefonie.
  • Odpowiedz
@dawid131: Testuje ostatnio interkoma na telefonie ale powoli dochodzę do wniosku, że to nie ma sensu, ponieważ nie da się gadać przy prędkościach powyżej 60km/h. Na pewno będę jeszcze to testował, ponieważ jeden z mikrofonów mam dość słaby. Myślę, żeby jeszcze spróbować na lepszym telefonie. Z aplikacji głównie używam intercom for android lub talkie, testowałem też walkietooth, wificomm, wifi walkie talkie, wifi talkie. Jak to u Was wygląda i jakiej
  • Odpowiedz
@fenix19: Wracalem w sobote z Litwy predkosc 110 km/h i normalnie rozmawiałem z kolega ktory byl w pracy. Nie dowierzał ze jechałem wtedy motocyklem. Używam mikrofonu na pałąku. Pewnie jeszcze duzo zalezy od kasku i czy masz szybe przy motocyklu (ja mam zalożoną szybe turystyczną + deflektor, kask intergralny HJC FG-ST+stopery). Używam tylko do rozmow przez telefon + nawigacja/yanosik/radio. Nie uzywam zadnych aplikacji, przy podaniu komunukatu przez nawigacje jest az
  • Odpowiedz
@dawid131: W moim przypadku zwykła rozmowa nie sprawdziłaby się na dłuższą metę, ponieważ poza granicami Polski generowałoby to znaczne koszta dlatego testowałem aplikacje. Działają one na takiej zasadzie, że jeden telefon udostępnia wifi, drugi się łączy z tym wifi i już się widzą w aplikacji. Ja mam kask Nolan N85 i patrząc pod kątem cenowym, Twój jest pewnie lepiej wygłuszony. Nie wiem jaki kask ma mój znajomy ale on też
  • Odpowiedz
Mam deflektor regulowany. Mój wzrok pada powyżej szyby. Przy moim wzroście (170 cm) powietrze odbite przez szybę muska mi gorna powierzchnię kasku. Kolega (195 cm) po przejechaniu sie na moim motocyklu ma powietrze skierowane pod kask więc odczuwał straszne turbulencje i duży hałas.

Ogólnie to testowałem ze znajomymi interkom, tylko oni mieli zestaw słuchawkowy do telefonu. W zależności od kasku to spokojnie rozmawialiśmy w granicach prędkości 80-110 km/h.
  • Odpowiedz
@dawid131: Ja raczej też będę kupował regulowany, ponieważ po jego założeniu wymierzyłem że będę miał wzrok na jego wysokości, więc będę mógł to sobie jakoś dostosować. Wiatr mi tak bardzo nie dokucza ale jak mogę schować się za deflektorem to czemu nie. Jest to duże udogodnienie, szczególnie że interkom jest w planach. Dzięki za pomocne informacje i szerokiej drogi :)
  • Odpowiedz