Aktywne Wpisy
WielkiNos +46
Eh... zazdrosny i zaborczy mężczyzna - marzenie wielu kobiet. Taki to na pewno kocha i nie zdradza, a, że sam jest mężczyzną to i wie po sobie, że inni mężczyźni patrzą się na każde kobiece piersi bez stanika. Ojciec z resztą potwierdza.
#logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #savoirvivre #stanik
#logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #savoirvivre #stanik
mirko_anonim +208
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W poprzednim roku do mojego zespołu dołączyły 2 różowe paski. Obecnie obie są w ciąży i siedzą na L4, przy czym pierwsza poszła na zwolnienie w drugim miesiącu, a druga w trzecim xD W związku z tym, że brakuje nam ludzi w zespole, doprosiliśmy się w końcu o dwie nowe osoby na zastępstwo. Prowadzimy obecnie rekrutację i jako osoba, która ma w sumie decydujący głos w kwestiach kwalifikacji technicznych,
W poprzednim roku do mojego zespołu dołączyły 2 różowe paski. Obecnie obie są w ciąży i siedzą na L4, przy czym pierwsza poszła na zwolnienie w drugim miesiącu, a druga w trzecim xD W związku z tym, że brakuje nam ludzi w zespole, doprosiliśmy się w końcu o dwie nowe osoby na zastępstwo. Prowadzimy obecnie rekrutację i jako osoba, która ma w sumie decydujący głos w kwestiach kwalifikacji technicznych,
Robiłem sobie zwykłą ipke z polskimi chmielami, ale mimo lodówy ze styropianu średnio mi się udawało trzymać tempertaturę przez cały czas, więc podchodziłem do tego piwa że raczej nie wyjdzie a nawet jeżeli wyjdzie to będzie słabe.
Ale do rzeczy, dzisiaj chciałem rozlać, zrobiłem roztwór cukrowy przelałem do wiadra z kranikiem no i sobie spróbowałem i nie jest tak źle. Więc wpadłem na pomysł że skoro i tak mam 0 oczekiwania do tego piwa to rozleje część a 5-6l zostawie i dodam tam jakieś coldbrew dla testów bo dlaczego kuwa nie.
I teraz pytanie, czy to piwo może postać tak dwa dni z tym cukrem już zmieszanym czy lepiej zabutelkować całość i następnym razem ogarnąć się z testami?
Albo czy jeżeli postoi przez noc i rano zabutelkuje z świeżym coldbrew to będzie może lepiej?
#piwowarstwo
W ciągu 12h zbiłem butelkami temp w lodówie do 18 więc w wiadrze pewnie było 21 ;d
A później przez tydzień w lodówie było między 18 a 22
A w drugim tygodniu pomiędzy 20-23 bo już mniej mi zależało
No i dziś butelkowałem z 17blg zeszło do 3
Ogólnie myślę że popełniłem przy tej warce masę błędów
Raczej będę robił letnią przerwę w warzeniu jeżeli dalej będę tu mieszkał.