Wpis z mikrobloga

@KinderCzekolada: Polecam dal hinduski z ryżem. Wszystko z biedry możesz ogarnąć, jest bardzo proste i zajmuje maks 30 min.
Składniki: mleczko kokosowe (pół puszki), pomiodorowy przecier (cały kartonik), olej, cebula (lub dwie jak lubisz), soczewica czerwona (z 200-250g) no i wiadomo przyprawy - oprócz obowiązkowego curry, kminku i soli ja czasem daje pieprz cayenne i cynamon.

Do większego garnka wlej trochę oleju, jak się zagrzeje wrzuć z łyżkę kminku i po
@KinderCzekolada Ja jeżeli chodzi o wersję wegetariańską, uwielbiam ryż/makaron ze szpinakiem i fetą. Podsmażam na oliwie pora z pieczarkami i 2 ząbkami czosnku, dodaje świeży szpinak i czekam, aż się trochę podsmaży i na sam koniec dodaję ok. 1/3 fety pokrojonej w kosteczki. Pyszne i mega szybkie.