Wpis z mikrobloga

Fasolka szparagowa z boczkiem i parmezanem

Na porcję:

250g fasolki szparagowej
50g surowego wędzonego boczku
20g masła klarowanego
20g parmezanu
1 ząbek czosnku
Pieprz

Fasolkę wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5-7 minut. Boczek wysmażyć na chrupiąco na suchej patelni, parmezan zetrzeć. Gdy fasolka będzie gotowa, odcedzić. Zdjąć boczek z patelni, dodać masło klarowane, posiekany czosnek i fasolkę. Obsmażyć chwilkę na dużym ogniu.

Boczek pokroić na mniejsze kawałki, dodać do fasolki, posypać parmezanem i pieprzem, szybko zamieszać i podawać.

MAKRO: 590kcal 20B 51T 11W
#gotujzwykopem #keto #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Fasolka szparagowa z boczkiem i parmezanem

Na porcję:

250g fasolki szpara...
źródło: comment_b57t5g9ssDLdLhf3XDjN69p8wgZLaA2G.jpg
  • 3
@chixi: robię podobnie, tylko bez smażenia fasolki. Traktuję ją trochę jak makaron, wyciągam z wody, do miski, masło + parmezan i mieszam. Masło i ser się rozpuszczą od gorącej fasolki.