Wpis z mikrobloga

Pytanie do #przetwory i #gotujzwykopem - robię kiszone pomidory - sangritę z książki A. Barona no i woda jak widać na zdjęciu zbiera się na dole, wypychając składniki pod wieczko - nie spleśnieją przez to, że nie znajdują się pod wodą? Oprócz tego dość mocno się gazuje, więc raz dziennie odpuszczam trochę gazu, ale to dopiero trzeci dzień... wedle przepisu ma stać tak dwa tygodnie.
paczesik - Pytanie do #przetwory i #gotujzwykopem - robię kiszone pomidory - sangritę...

źródło: comment_4GG6qYmyQJPDKvvvGZmROUyO101fKb6K.jpg

Pobierz
  • 4
@paczesik: Zepsuje się jeśli nie będzie pod wodą. Powinieneś na górze położyc coś co będzie dociskalo pomidory i utrzymywało je w zalewie. Do kiszenia słoik nie musi być zakręcony