Wpis z mikrobloga

Przyszła nowa lampka.
https://www.aliexpress.com/item/-/32869215830.html?
To nie test, bo w sumie nie było okazji jeszcze z nią jeździć, ale zrobiłem małe porównanie z xanes sfl03 (tudzież jej niebrandowane wersje z gearbest)

- jest dość ciężka
- spora,
- wygląda na solidną
- 3 tryby z pamięcią ostatniego, długie przytrzymanie przycisku wyłącza lampkę
- fajny uchwyt, obrotowy
- ma szeroki reflektor w porównaniu do sfl03
- wymienne ogniwa

W komentarzach wrzucę fotki i linki do filmików.
Póki co sprawia dobre wrażenie, ale już ktoś z PL wrzucił reckę na alie, że lampka to gunwo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Taaa. wiadomo, kup convoya i oślepiaj wszystkich jak debil. Szkoda, że gość zapomniał, że przy kierowanym strumieniu światła powinien mierzyć raczej luxy, a nie lumeny.

#rower
brachistochrona - Przyszła nowa lampka. 
https://www.aliexpress.com/item/-/328692158...

źródło: comment_u8oJtkN9WTMx0U6Cg5weo7cxTuKDqmyf.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dymel: tam leżą obie na ziemi. jeśli obie są lampki są w poziomie, to z tej nowej strumień wychodzi bardziej w dół.
czyli chciałem napisać, że tam był po prostu krótszy strumień światła:) nie że krócej świeci, albo że jest krótszy strumień.
po prostu dla rozróżnienia (choć to i tak widać na fotkach:))
  • Odpowiedz
@dymel: kurcze, za bardzo nie mam teraz jak jeździć( ͡° ʖ̯ ͡°) przeprowadziłem się i nie nie mam tam na razie roweru. jestem na weekend w domu rodzinnym i akurat przyszła ta lampka kilka dni temu.
Zobaczę jutro jak będzie pogoda wieczorem.
  • Odpowiedz
@dymel: póki co myślę, że spoko lampka. jeżeli nie jest coś spierdzielone w środku, to lepsza i solidniejsza niż xanes. no ale w xanes jest jeszcze ogniwo, także ta lampka powinna konkurować raczej z nierowerowym convoyem
  • Odpowiedz
@brachistochrona: Jeden czort. :P
S2/+ są na tyle powszechne, że moim skromnym zdaniem do wszystkich porównań latarek powinny być dodawane zdjęcia z jednocześnie włączonym S2/+ i recenzowanym sprzętem. Po prostu jako punkt odniesienia. Każdy aparat robi inne zdjęcia, każda matryca ma inną czułość, a do tego jeszcze ustawienia przysłony, ISO, jasność obiektywu... ;) wiesz ocb.
Tak to patrzysz na zdjęcie - O, tak świeci w porównaniu do S2!
I wszystko
  • Odpowiedz
@Acrivec: poczekaj. właśnie się wgrywa do zdjęć. Po prostu z balkonu poświeciłem. Nie mam w tel. trybu manualnego, więc wideo z włączonymi obiema na raz. W convoy mam ciepłą barwę diody, oraz sterownik maks. 1400mAh
  • Odpowiedz