Aktywne Wpisy
CreaOnion +489
Człowiek jedzie Uberem do monopolowego a tam napad. I tak nikt tego na nocnej nie wyplusuje więc daje filmik. Typ na koniec nam groził że nas dojedzie xd
https://streamable.com/71bx65
https://streamable.com/71bx65
DFWAFDS +25
#przegryw słuchajcie co się odjeb@lo właśnie u huopa pisze od razu bo później zapomnę. Sorry za składnię ale jestem trochę zdenerwowany sytuacja.
Przebudziłem się nagle, tradycyjnie leżałem na boku i tradycyjnie obróciłem się na plecy, serce zwariowało nagle, chyba 200 uderzenia na sekundę, myślę sobie zawał... Ale po jakimś czasie przeszło i znowu staram się zasnąć. W końcu wpadłem w taki pół sen (niby śpię ale jeszcze kojarzę co wokół mnie się
Przebudziłem się nagle, tradycyjnie leżałem na boku i tradycyjnie obróciłem się na plecy, serce zwariowało nagle, chyba 200 uderzenia na sekundę, myślę sobie zawał... Ale po jakimś czasie przeszło i znowu staram się zasnąć. W końcu wpadłem w taki pół sen (niby śpię ale jeszcze kojarzę co wokół mnie się
Pierw do gara dałem cebule i 130g boczku, zalałem wrzącą wodą*, jak wszystko zmiękło dorzuciłem 800 g pomidorów, soli, pieprzu, natke selera, potem 2 papryki i papryke w proszku, szczypte cynamonu, łyżeczkę oregano, potem podwójną pierś z kuraka, gdy się ładnie ściął dorzuciłem 3 nieduże cukinie, pokrojone w kosteczkę ofc.. I najważniejsze, w odpowiednim momencie zakończyć gotowanie, uwzględnić że później cukinie jeszcze dojdą.
Nigdy nie jem leczo zaraz po ugotowaniu, bo sobie parzę gębę i nie da się delektować smakiem.. Godzinke później jest ideolo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem
@zamulacz_komputerowy: fujka, mięso przed dorzuceniem lepiej przysmażyć
Ale ~20 minut gotowania raczej ją dyskwalifikuje.
@czupakabra: a ja myślałem że w papryce i cukinii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michau92: dla mnie jest ok, ale dzięki za rade.
Przy gotowaniu też się boczek udziela, choć mniej tego tłuszczu się wytopi. Ogólnie chodzi mi o to żeby nie traktować tego dania zbyt wysoką temperaturą, chce żeby było zdrowe i pożywne, no i smaczne. Nie musi być fit.