Aktywne Wpisy
MurLand +95
Jak sobie przypomnę, umowy śmieciowe za czasów PO za 1200zl przy 14% bezrobociu to mnie skręca.
Teraz ludzie nie pamiętają tych pięknych czasów i będą głosować na nową odsłonę czyli KO.
#bekazlewactwa #konfederacja #pis #wybory #neuropa
Teraz ludzie nie pamiętają tych pięknych czasów i będą głosować na nową odsłonę czyli KO.
#bekazlewactwa #konfederacja #pis #wybory #neuropa
m__w +360
Dla wielbicieli pomidorów w wydaniu z octem, kwaskowate, orzeźwiające i proste do przygotowania.
5 średnich pomidorów (najlepsze koktajlowe cherry, malinowe)
2 średnie cebule
Ocet balsamiczny (wersja januszowa jest na spirytusowym)
Sól, pieprz (wg. upodobań)
Cukier ok 1-1,5 łyżeczki (przyprawiamy do lekkiej słodkości, tak aby uzupełniało sporą ilość octu, dzięki cukrowi salsa jest kwaskowata a nie kwaśna)
Bazylia, w moim przypadku bazylia z przyprawy w sprayu z Lidla (naprawdę warto i to świeżą, suszona się nie nadaje)
Cebulę i pomidora kroimy w kostkę (są 2 wersje, można wydłubać gniazda nasienne z sokiem, będzie mniej lejąca na kanapki, można też sok i gniazda zostawić, świetnie nadaje się do grilla czy panierowanego mięsa z ziemniakami). Na początek solimy i doprawiamy pieprzem tak jak pomidora na kanapce. Słodzimy do momentu aż będzie wyczuwalna słodkość i spryskujemy sporą ilością octu balsamicznego. Ocet i cukier będzie się uzupełniać, na koniec można poszatkować świeżą bazylię.
Można też dodać jogurtu lub śmietany w wersji grillowej ale trzeba mieć wtedy korek w dupie.
#gotujzwykopem #kuchnia #pomidory #przepisy
https://fanlidla.pl/gazetka/2016.10.20.wloska.kuchnia/31551,Ocet,balsamico,w
@Fidelis zależy ile dasz pomidorów... Dodaj najpierw sól, cukier a potem dawaj łyżeczkę octu i spróbuj... Jak dobre to ok, jak uznasz że jeszcze to dolewaj ;)