•  

    Świetna, rozgrzewająca, pikantna i aromatyczna – czy można czegoś więcej wymagać od zupy?

    Puszka mleczka kokosowego (400ml)
    500ml wody
    300g filetu z dorsza
    250g mieszanki owoców morza
    Łyżka czerwonej pasty curry
    Łyżka sosu rybnego
    Łyżeczka soku z limonki
    2 ząbki czosnku
    Papryczka chili
    1 średnia kapusta pak choi
    100g groszku cukrowego
    Garść kolendry
    3 łyżki oleju *
    sól

    Na oleju ( u mnie olej ryżowy z chili, nie na keto można pominąć albo użyć tylko odrobinę) przesmażyć czosnek i chili w plasterkach. Dodać groszek i pokrojone w spore kawałki twarde części pak choi. Zalać mleczkiem kokosowym i wodą, doprawić sosem rybnym, limonką, solą i opcjonalnie wybranym słodzidłem.
    Dorsza pokroić w kostkę o boku 2cm. Wrzucić do gotującej się zupy razem z mieszanką owoców morza. Gotować 3-4 minuty.
    Zupę na talerzach posypać posiekaną kolendrą i pozostałymi liśćmi pak choi.
    MAKRO:
    1677kcal 111B 114T 55W
    #gotujzwykopem #keto #ziemniakizostaw

    źródło: 1539442898811.jpg