Wpis z mikrobloga

Kilka dni temu pod tagiem #perfumy pojawił się opis Yves Saint Laurent Kouros. Autor napisał o nich "Dla jednych wstrętne dla innych wspaniałe". Cały opis zachęcił mnie na tyle, że postanowiłem kupić sobie próbkę na Allegro.

No cóż, należę do pierwszej grupy - nie jestem w stanie znieść tego zapachu. Kojarzy mi się ze starym kredensem mojej babci, w którym znaleźć można było praktycznie wszystko... Być może kwestia tego, że przysłali mi jakieś tanie podróbki - nie wiem.

Tak czy siak robię #rozdajo. Próbka Yves Saint Laurent Kouros 10 ml z Allegro. Stan taki, jak dostałem (lekkie zabrudzenie na korku). Losowanie we wtorek (16.10) o 20:00. Zielonki nie biorą udziału. Wysyłka do paczkomatu na mój koszt.

Warunek: zwycięzca opisze na mirko swoje wrażenia zapachowe :)
sowiq - Kilka dni temu pod tagiem #perfumy pojawił się opis Yves Saint Laurent Kouros...

źródło: comment_gJiPRnO9eEofS3BlQQD3cOW7XEjLGjB9.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sowiq: no mogłaby być z tego ciekawa akcja, gdyby tak osoba wylosowana opisała wrażenia i kontynuowała #rozdajo . Zawsze to lepiej przeczytać kilka opinii na temat danego zapachu.
  • Odpowiedz
Być może kwestia tego, że przysłali mi jakieś tanie podróbki - nie wiem.

@sowiq:
Nie xD, ten zapach taki jest. Bardzo binarny. Ja też uważam te perfumy za wstrętne, ale gusta i nosy są różne ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sowiq zamówiłem próbkę kourosa ze strony odlewki perfum. Zapach bardzo mi sie spodobal, ale nie pasowal za bardzo do opisu z wykopu. Zamowilem wiec 100 ml z parfems i sie okazało, ze pachna calkiem inaczej niz tamta probka. Duzo bardziej ekstremalnie, czyli zgodnie z opisem na mirko :) Zastanawiam sie, czy probka jest podroba, czy moga byc 2 roznie pachnące kourosy na rynku @dr_love co myslisz? Powiem ci ze mam
  • Odpowiedz
@sowiq: spoko ale ja też jestem dziwny w tych kategoriach xD i opis raczej mnie odstraszał ale stwierdziłem że zrobię test i będę sprawdzał reakcje ludzi xD
  • Odpowiedz