Wpis z mikrobloga

Posiłek do oceny - kiełbasa z musztardą.

Sztućce są zbędne, spożywać można rękoma, mocząc kiełbasę w musztardzie po każdym gryzie. Do tak wykwintnego dania warto dobrać odpowiedni trunek którego smak będzie współgrał z potrawą, mój wybór padł na nagradzane w wielu konkursach piwo kraftowe Harnaś.

Jest to danie na miarę gwiazdki Miszelę. Czas przyrządzenia jest dość krótki. Podaję przepis:

1. Kiełbasę wyciągamy z papieru
2. Musztardę odkręcamy i kładziemy na stole
3. Moczymy koniec kiełbasy w słoiku z musztardą

Niektórzy koneserzy polecają kiełbasę podgrzać na patelni, ale jest to wyższa szkoła jazdy więc opiszę w innym odcinku.
Wersję wegańską przyrządza się tak samo tylko że bez kiełbasy.

#foodporn #jedzzwykopem #gotujzwykopem #sniadanie #heheszki
Waldemar_Morawiec - Posiłek do oceny - kiełbasa z musztardą.

Sztućce są zbędne, sp...

źródło: comment_2iOrHqX24t6GliHc6cpm2YfQXSnvYqtG.jpg

Pobierz
  • 22
Jestem koneserem i w zupełności zgadzam się z @Waldemar_Morawiec kiełbasa podgrzana na patelni smakuje wybornie. Większa temperatura spożywania pozwala wyłonić piękny i pełny bukiet smakowy mięsa z którego została przyrządzona kiełbaska. Niestety wspomniana metoda obróbki termicznej nie pozwala w pełni delektować się tak wykwintnym posiłkiem z wykorzystaniem rąk, gdyż można się najzwyczajniej poparzyć. Tak czy inaczej gorąco polecam obydwie wymienione metody spożywania tej wyśmienitej potrawy!