Wpis z mikrobloga

Warka 18 – Whiskey In The Stout [Imperial Stout Whisky Oak Aged] 21 BLG / 7,7% Alk

ZASYP - 18 litrów wody / 7,95 kg słodu

Pale Ale Maris Otter 3,8 kg
Pilzneński Weyermann 2,0 kg
Płatki owsiane błyskawiczne 0,45 kg
Palony jęczmień Weyermann 0,40 kg
Coffee Castle Malting 0,25 kg
Brown Fawcett 0,25 kg
Czekoladowy 600 Viking Malt 0,25 kg
Karmelowy 150 Viking Malt 0,25 kg
Special X Bestmalz 0,20 kg
Chocolate Wheat Weyermann 0,10 kg

GOTOWANIE

Chmiel Magnum 50 g FHW

FERMENTACJA

BURZLIWA : 09.08 – 01.09
CICHA 01.09 – 19.11

Płatki dębowe z beczki po Whisky 20 g 01.09 – 19.11

Relacja na blogu http://piwneopinie.pl/warka-18-whiskey-in-the-stout-imperial-stout-whisky-oak-aged/

#piwowarstwo #pijzwykopem #piwneopinie
Pobierz dakcts - Warka 18 – Whiskey In The Stout [Imperial Stout Whisky Oak Aged] 21 BLG / 7,...
źródło: comment_L5fcwIr8pz5suNEuDMtqyXBNTK2TyTkd.jpg
  • 5