#mecz
@Armo11: Ciekawe czy Benek kiedy tak się w tym tronie rozsiadał czuł przypływ nostalgii z czasów służby w Hitlerjugend. Pewnie patrząc na fotel coś w stylu "O! Ta uncja złota to chyba należała do tamtego żyda". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ChochlikLucek: To że Benek był w Hitlerjugend to jest jakoś potwierdzone? Pierwsze słyszę, a ciekawe info ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Armo11: no i? Po prostu te złote graty wrzucili do magazynu, bo nie słyszałem o wyprzedaży dóbr Watykanu.
@Armo11: wystarczy spojrzeć na niedzielne modlitwy na Anioł Pański podczas których plac Świętego Piotra świeci pustkami w porównaniu do czasów Benedykta. Bergolio niepopularnymi decyzjami, zrywaniem z wielowiekową tradycją osłabia autorytet papiestwa, zaś kupowanie wielu "skromnych" szat podczas gdy wiele pięknych leży odłogiem jest czystej wody hipokryzją
@Armo11: to jest ten sam Tron papieski co używał JP2. Benedykt był "tradycjonalistą" i przywrócił sobie siedzisko, które JP2 odstawił kiedyś do muzeum.
@czternastka: @ryby_zaby_i_raki:
źródło: dziennikparafialny.pl
@Armo11: zaiste poziom aktorstwa pana Jorge Mario Bergoglio jest żenujący, przez niego odwróciłem się od kościoła
@MZ23: no właśnie. Oglądałem kiedyś dokument o papieskich magazynach pod Watykanem. Oni mają tam dziesiątki tysięcy różnych pozłacanych eksponatów gotowych do używania. Myślę że i kilka złotych tronów tam się znajdzie :d
Chociaż może Franciszek nie lubi zwyczajnie takiego blichtru i tyle
@wielkijkonstraktroj: To po co w nim byłeś, jeśli nie wierzyłeś, że jest założony przez Chrystusa i poza nim nie ma zbawienia?
@Armo11: Było tysiąc razy i zawsze ktoś przychodził i wyjaśniał, ze to ostra manipulacja. Nie pamietam dokładnie, ale po lewej masz tron na specjalne okazje, temu ma tez inny stój niż Franciszek. Zawołaj jakiegoś gościa z tagu #katolicyzm to pewnie ci to wyjaśni. Walczmy z fake newsami.
@Djakninn0: nie chce być niemiły, ale gówno cię to interesuje, wiara to sprawa osobista każdego człowieka
pokaż spoiler dopóki nie wysadza się na jarmarku
@Djakninn0: no ale zwrot per 'typku' to jest zdrobnienie od 'typie', a zwrot 'typie' ma zabarwienie negatywne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Armo11: wolałbym Benedykta nawet jakby siedział na tronie z bursztynu z zatopionymi w nim małymi dziećmi. Przez tego pizdę Franciszka cywilizowany świat będzie miał jeszcze mnóstwo problemów
#mecz
Michał Pol: Ty, jak ty się nazywasz? Bo zapomniałem... Kapone? Kutone?
Patrick Cutrone: Cutrone.
Michał Pol: No, więc posłuchaj mnie teraz uważnie, Kutafone. Byłeś w Polsce?
Patrick Cutrone: Nie.
Michał Pol: No właśnie, a ja... stamtąd jestem i widziałem to i pokaż całość