Zajumane z fejsbuka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chlopakizbarakow #trailerparkboys #heheszki #zydzi
@Kempes: Trochę to przykre, że żyjąc w świecie Gadu-Gadu staraliśmy się odchodzić od debilnych emotikon w rozmowach, bo uważaliśmy to za głupie. Natomiast teraz, większość postów na Fejsie (nawet tych opublikowanych przez firmy, etc.) ma naj3bane emoji, by ktoś na to spojrzał. Cofnęliśmy się internetowo.
żyjąc w świecie Gadu-Gadu staraliśmy się odchodzić od debilnych emotikon w rozmowach, bo uważaliśmy to za głupie.
@posuck kurde, kto? Toż to substytut normalnej rozmowy stanowi dopiero z tym. Bez emotikon wypowiedź to taki suchy rozkaz zasługujący na pytanie "obraziłeś się?"
@UltimateCraving: Nie mówię tutaj o pojedynczych uśmieszkach typu " :) xD :D :P :( " tylko o takich, jak te kozy czy inne debilstwo.
@posuck: rozwinęliśmy się internetowo dlatego teraz możemy korzystać z emoji bez przeszkód jakie narzucało nam gadu gadu. Korzystałem z tlena, przez co większość emotikonek była niewidoczna na gadu-gadu. Nowe emotikonki z gadu-gadu też były niewidoczne w tlenie. Teraz emoji jest częścią unicode.
@Kempes: To jest ten moment kiedy zrobiłem się za stary. Nie ogarniam kompletnie emoji. Jedyną emotką jaką znam jest xD.
@posuck: nie bronie tych emotek w zaden sposob ale fajnie ten temat poruszyl Elon Musk jako gosc podcastu Joe Rogana - litery jako sposob przekazywania informacji maja mala "przepustowosc", trzeba sie relatywnie sporo naczytac zeby przekazac jakas mysl, obraz w niektorych przypadkach ma duzo wyzsza "przepustowosc" i pozwala na szybsza komunikacje - w ten sposob Musk tlumaczy popularnosc Instagrama etc.
Cofnęliśmy się internetowo.
@posuck:
To paradoksalnie przez postęp technologiczny. Emoji stały się popularne od kiedy są definiowane przez standard Unicode.
@Kempes niepoprawny mem ma aż tyle plusów... Dziwne że tym razem ortodoksyjne przegrywy nie linczuja za błędnego mema. Juz tam pa licho z tym okiem, got a goat to totalnie inna wymowa. Trochę taki memizm z Tuskiem.
Toż to substytut normalnej rozmowy stanowi dopiero z tym. Bez emotikon wypowiedź to taki suchy rozkaz zasługujący na pytanie "obraziłeś się?"
@UltimateCraving: jak nie ma "XD" na końcu zdania to wiesz, że sytuacja jest naprawdę poważna
@jeremy_bolm: Ta „przepustowość” fachowo nazywa się entropią informacji, gdybyś chciał bardziej zbadać temat.
@posuck: heh, ja też się kiedyś na to wkurzałem jak znajomi a zwłaszcza dziewczyny pisały emotikonkami a potem samemu tym przesiąkłem :(
@posuck: chyba ktoś idealizuje przeszłość, a może to ja i moi znajomi jako dzieci/starsze dzieci/muodzież wręcz NAPIERDA******** tych emotek od groma.
Zajumane z fejsbuka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chlopakizbarakow #trailerparkboys #heheszki #zydzi
Dobrze, że nie jestem odważny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#inwestycje #heheszki #gielda
Świetna reklama, ktoś od reklamy powinien dostać medal
#gaming #heheszki #humorobrazkowy #gownowpis #gry