Wpis z mikrobloga

@epic_25:

kupujesz blender lub inne urządzenie, blendujesz całość na jednolitą masę i przekladasz do słoików :)

No chyba nie xD
Po pierwsze żeby to się opłacało z punktu widzenia roboczogodzin, to twój czas musi być warty z 8zł/h xD Po drugie blendery przy tego typu aktywnościach się psują... i to szybko.
@epic_25: No zastanówmy się:
-Żaden ręczny blender nie da rady na dłuższą metę przy robieniu masła orzechowego(mo).
-Kielichowe dadzą radę, ale są w normalnym użytkowaniu dużo bardziej upierdliwe i znacznie gorzej je się myje.
Co właściwie wymusza zakup blendera kielichowego tylko do robienia mo.
Teraz pytanie kiedy nam się zwróci te 300 zł? 1 kg orzechów to 13 zł, 1kg masła z kfd to 20 zł, co daje 7 zł różnicy...
z jakiej firmy najlepiej kupowac produkty typu maslo orzechowe, batony itp?

Teraz chyba kazda marka z suplami dorobila sie swoich produktow tego typu


@hardkorowymoksu: moim zdaniem, najlepsze jest masło orzechowe od Sante, praktycznie same orzechy. Inne są czasem smakowo fajne ale mają prawie, że 50/50 węgli do tłuszczy a nie po to masło orzechowe się je, żeby wbijać węgle.