Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@MajaGraja: musialbys wykreslic z konstytucji jakies zapisy, zeby panstwo nie mialo obowiazku dbania o obywateli. Zal ci kasy, ale myslisz ze jakby zlikwidowano opiekę spoleczna i zasilki to nagle by się poprawilo? Szczerze watpię. Wspieranie rodziny poprzez celowe dzialania, jak chocby oplacane z budzetu obiady w szlokach sa skuteczniejsze niz rozdawnictwo kasy. Ponadto ludzie ktorzy funkcjonują w patologicznym otoczeniu, dostosowuja sie do niego. Nie robiac nic z pokolenia na pokolenie
  • Odpowiedz
@gansevudei: ale to tez lewacki pogląd. wszyscy chca miec rowno .ja tam jestem nauczony że bede mial to o co sie postaram . ja tam osobiście mam w dupie osoby ktore tylko niszcza i nic wiecej. znam patologie, wiem jak sie zachowuje i jakos mi ich nie szkoda.
  • Odpowiedz
@Crocke82 ale po co mi piszesz te pierdoły, skoro nienjapidalam nic takiego. nie jestem za rozdawnictwem niczego i nienawidzę PiSu jednak bezrobotni, samotni rodzice to jedyny rozsądny beneficjent tego programu według mnie i nie rozumiem czemu to oni mają go utracić.
  • Odpowiedz
  • 22
@gansevudei rozdawnictwo nigdy nie prowadzi do niczego dobrego, można to udowodnić na ogromnych ilościach danych statystycznych ale chyba wystarczyłoby po prostu trochę pomyśleć co typowa patola zrobi z 500 zł które dostaje tylko dlatego, że seba kiedyś nie miał na gumke xd
  • Odpowiedz
@Sevoy bardzo płytkie jest to co piszesz, zresztą seba już dawno nie pamięta o tej wpadce i żyje swoim życiem
Zakaz aborcji to dyskryminacja najbiedniejszych, tak samo jak odebranie socjalu właśnie tym, którzy go potrzebują. Bez odbioru w sumje
  • Odpowiedz