w Krakowie rzucli darmowe budki dla ptaków.... ale były dymy, wieksze niz w lidlu z crocsami.
Wiecej foto w komentarzach
oczywiscie obywatele 60+ HALYNA ZA DARMO!!!!
#krakow #ciekawostki #polska #heheszki
Miraski ustalmy raz na zawsze jak to jest z tymi dużymi miastami i dystansami - jak dużo czasu zajmuje wam przejazd praca-dom? Piszcie miasto i czym jeździcie, zobaczymy gdzie to wygląda najlepiej ( ͡º ͜ʖ͡º)
pokaż spoiler #warszawa #wroclaw #krakow #gdansk #poznan #gdynia #trojmiasto #szczecin #lodz #katowice #rzeszow #olsztyn #bialystok #kielce
#wroclaw 40 minut - słabe połączenie komunikacji miejskiej do miejsca mojej obecnej pracy. Albo raczej jego brak (╯︵╰,)
@Shilghter: Gdynia. Od zeszłego lata dojeżdżam do pracy na hulajnodze elektrycznej, podczas zimy tylko komunikacją miejską. Niezależnie od tego co wybiorę prędkość jest podobna i dojeżdżam nieco poniżej 15 minut (~4km).
@Shilghter: dystans i charakter drogi, 15km, kilka wąskich gardeł, w tym dość duże skrzyżowanie typu T w miejscu, gdzie od dawna powinien być bezkolizyjny węzeł( ͡° ͜ʖ ͡°) Te 2h to sytuacja anomalna, typu duże opady śniegu i kilka kolizji po drodze. Co do zasady polepszenie stanu technicznego aut, poprawa techniki i kultury jazdy sprawiłaby, że w najgorszym wypadku mówilibyśmy o 40 minutach, no ale jest jak jest( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Druga opcja, która też się zdarza to 0-20 sekund, zależy gdzie akurat w mieszkaniu jestem jak mi przyjdzie chęć popracować xd
@Shilghter dokladnie tak - jak centrum miasta jest czasami zaprane po godz 16, to czlowiek duzo szybciej przemieszcza sie tramwajami. Dlatego zrezygnowalem calkowicie z jazdy samochodem po centrum - moze rano jade chwile dluzej komunikacja miejska niz samochodem, tak po poludniu duzo szybciej wracam komunikacja niz autem. Srednia ilosc czasu spedzonego na dojezdzie do pracy i powrotu w moim przypadku lepiej wypada na rzecz komunikacji miejskiej.
@Shilghter: Warszawa, 10km, rower 20-25 minut, komunikacja miejska 35-50 minut (dwie przesiadki), samochód 20-60 minut
@Shilghter: Warszawa 3,2km od drzwi bloku do drzwi pracy -
rower - 10 minut
2km zbiorkom i 1,2km piechotą - 20-25minut
@Shilghter: kielce, piechotą 30sek - 30min, zależy czy chce mi się od razu z łóżka do komputera iść ( ͡° ͜ʖ ͡°) a jak do biura to 10min samochodem.
@Shilghter: Rzeszów, ok. 25 min rano i 37 po południu. Komunikacja miejska, dobre połączenie, tylko korki.
@parmezan2003: Wrocław: zadupie - Dworzec Główny zajmuje 19-23 minuty samochodem na 9:30
Powrót o 18:00 podobnie.
Jak parę razy pojechałem na 8:00-8:30 to pod 40 minut.
Przeprowadzam się teraz z zadupia pod Wrocław i stamtąd już jest 30-33 minuty.
Inb4 "hurr durr ja ze swojej miejscowości pod Wrocławiem jadę do centrum 15 minut"
@Shilghter: Serio, z tydzień temu ktoś wrzucał taki wpis. Brakuje potem podsumowania jakiegoś, bo nikomu się nie chce zbierać do kupy komentarzy ;)
@Shilghter: Gdynia, autem mam 12km - 10-15 minut ( 1-2 raz w miesiącu 20-25 minut kiedy jest wypadek lub muszę jechać inną drogą)
@Shilghter: Lublin 25min deską elektryczną 6.7km / auto 10-20min zalezy od ruchu, autobus z 40min (jedna przesiadka) / Rower 25-30 min
@Shilghter: Wrocław płd - Centrum ok. 5km. W czasie roku szkolnego
Samochod ok 10-20min.
Motocyklem ok. 8-13min.
Autobusem ok 35-50min.
W wakacje:
Samochod ok 8-15min
Motocyklem max 10 min.
Autobusem 30-35min.
I nadal ktos mysli, ze bede jechal autobusem do pracy w magistracie.
@Shilghter nie jade przez centrum. jak dobrze swiatla zlapie i mniej ruchliwa godzine to i 15 minut dam rade spokojnie.
@Shilghter: 15 minut - zazwyczaj rower/hulajnoga elektryczna, ale czasem samochód/autobus. Czas zawsze podobny.
@Shilghter: Białystok, centrum ok 3,5 km przejazd od 10-30 min (przedszkole na trasie przejazdu). Po ostatniej katastrofie naturalnej (10 cm w śniegu) od 30-45 min. Pieszo ok 35 min.
@Shilghter: Ruda Śląska - Gliwice
Pociągiem 10 minut plus 15 autobus.
Busem 15 minut plus busem 30 minut plus busem 15 minut
Autem koło 15-20 minut
@Shilghter Kraków, 15-35 minut autem, 30-90 minut komunikacją - autobus powrotny potrafił nie przyjeżdżać przez pół godziny a potem jeszcze pół godziny stać w korkach, dlatego się przesiadłem na auto.
@Walkiria81: Xiaomi M365. Ma swoje problemy, ale ogólnie polecam. Teraz osobiście kupiłbym raczej jakiegoś Speedwaya lub coś podobnego, ale to już wyższa półka cenowa. Na początek Xiaomi w pełni wystarcza.
@Shilghter Wrocław, 10 minut autobusem (do pracy i na uczelnię jadę mniej więcej tyle samo, także idealna lokalizacja).
@Shilghter: Warszawa. Samochodem rano - 20-25 minut (7 km). Wieczorem: 20 min. Komunikacją miejską ok. 40-45minut.
@Shilghter Warszawa. 10 minut do metra, 20 minut w metrze, 5 minut do biurowca, 5 minut czekania na windę. Łącznie około 40 minut.
@Shilghter 10km na północ od Krakowa do centrum od 25-50 min, prywatny bus 40-60 min, mpk 80-90 minut jeśli wszystko się zgra jeśli spóźnię się na autobus trzeba doliczyć ok godzinę czekania
@Shilghter: 25km do pracy (20 do warszawy)
komunikacja 45 minut: 20pociąg + 15autobus
samochód w przypadku wyjazdu przed 6 i powrotu po 20 to 30 minut w innych godzinach 60-120minut
@Shilghter:
-Ja to proszę pana mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano, za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem, śniadanie jadam na kolację, więc tylko wstaję i wychodzę.
-No ubierasz się pan
-W płaszcz jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?
-Aaaa... fakt.
-Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.
-I zdanżasz Pan?
-Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny, do Stadionu. A potem to mam już z górki, bo tak: 119, przesiadka w trzynastkę, przesiadka w 345 i jestem w domu. To znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma. To jeszcze mam kwadrans. To jeszcze sobie obiad jem w bufecie.To po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu i góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać
@Shilghter: dojezdzalem do pracy autem 55km - różnie 50-60min , przez okoliczne wsi z malego miasta do duzego miasta
@Shilghter: Samochód 20min, rower 25-30, komunikacja 40-45min. Głównie jeżdżę komunikacją, a jak ciepło rowerem. Warszawa
@Shilghter: Wrocław - 6,5 km - samochód - od 12 min (rekord w sylwestra :p) do 50 min.
Jednak mediana to jakieś 30 min.
@Shilghter: Wrocław - 23 km samochodem w 25-30 min. jak śnieg nie zasypie miasta. Trasą 13 km przez miasto jechałbym 2x tyle.
@Shilghter: 15 minut autem. Rzeszów, niecałe 4 km. Na piechotę wychodzi 30-35 minut, rowerem na wiosnę spróbuję, bo przez ostatnie parę lat nie miałem możliwości sprawdzenia.
@Shilghter: Praca 21km - 20 minut jak się śpieszę to 13. Nie ma to jak praca w innej wiosce po pustych polach <3
Wracasz z nocki słońce wstaje na tle pól, jedziesz na dniówkę latem mgły nad polami, zimą bokiem można polatać.
A co najlepsze mieszkam w domu i mam garaż, walcie się z waszymi miastami xD
#takaprawda #wioskalepszaodmiastatylkotezarobki
@Shilghter: Katowice, nogi -> 2min
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
Ale mieszkanie mi się nie podoba chętnie bym zmienił ;(
w Krakowie rzucli darmowe budki dla ptaków.... ale były dymy, wieksze niz w lidlu z crocsami.
Wiecej foto w komentarzach
oczywiscie obywatele 60+ HALYNA ZA DARMO!!!!
#krakow #ciekawostki #polska #heheszki
Jorge Felix
Piast Gliwice - Lech Poznań [2]:0
#mecz #golgif #ekstraklasa #ekstraklasaboners