Boniek szaleje na twitterze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz
Plus jeśli wiesz, z jaką wiadomością przyszła mama Ludwiczka, kiedy ten pisał list do babci z podziękowaniami za sweter :(
pokaż spoiler #swiatwedlugludwiczka #feels
źródło: i.imgur.com
@Krzysu: w spoilerze tagi
babcia zmarła, nie zdążył napisać do niej listu, później szukał odpowiedzi na pytanie czym jest śmierć, chodził po wszystkich zborach, kościołach itp w odpowiedzi na to dokąd poszła jego babcia, stąd też wziął się legendarny tekst 'jeden rabin powie tak, a inny powie nie', dobry odcinek, w sumie jak wszystkie.
@NagiMiecz ludwiczek byl dlatego fajny bo każdy odcinek był o czymś, miał wyraźną fabule i motyw, to oddziela go od nowocześniejszych kreskówek które produkują scenariusze masowo jak z maszyny losu losu klocucha
ryczę jak debil na tym odcinku, za każdym razem
@Szpeju: Ja płaczę ze śmiechu jak torturowali Japończycy tatę Ludwiczka podając mu do jedzenia pałeczki, a nie sztućce. Dobra bajka na wielu wymiarach.
@rakiwo
ulubiona bajka dzieciństwa a mam 30 lat.
Pssst
pokaż spoiler Ulubioną bajkę dzieciństwa ma się bez względu na wiek
@Zuchwaly_Pstronk: No tak bardziej chciałem pokazać ile ma lat sama bajka i jak ponadczasowa jest.W ogóle się nie starzeje,można ją nawet oglądać mając 30 lat, ja dopiero będąc dorosłym skumałem, że ona w ogóle opowiadała o latach 50-tych, jak oglądałem za dzieciaka czułem jakby opowiadała o czasach współczesnych, obecnych.
Lepszej bajki nie ma. Andy i jego teksty.... ;))
" Wyzwolilem.francje mając tylko durszlak"( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Andrewski: "Kiedyś było tak zimno że zamarzła mi krew w żyłach!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W którymś z odcinków był zjazd weteranów i się okazało że Andy całą IIWŚ spędził w kuchni polowej bo był kucharzem xD Zgniłem wtedy okrutnie
@rakiwo: tutaj masz racje, tez bajecznie wspominam wakacje za gówniaka, ciepły lipcowy poranek przed TV a na ekranie Fox Kids i Ludwiczek.... Echhh (。◕‿‿◕。)
Do mnie chyba docierało że to z przeszłości, tym bardziej że każdy odcinek otwierał dorosły Luie, ale masz rację, że zmienić nieco scenografię i kreskówka byłaby dalej tak samo mądra i aktualna :)